26 / 04 / 2024

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.



ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin yeni mekanı oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, şarkıcı Ebru Gündeş'le olan evliliği biten Reza Zarrab, Amerika'ya kaçışından önce tüm şirketlerin içini boşaltmıştı. ABD’de yargılanan ve itirafçı olan Reza Zarrab’ın Türkiye’deki tüm mallarına el konmuştu. Reza Zarrab’ın şirketlerinin yönetim yeri olan İstanbul, Beyoğlu, Fındıklı, Meclisi Mebusan Caddesi’nde yer alan 7 katlı bina da bunlardan birisiydi. Geçtiğimiz seneye kadar binada yalnızca bekçiler kalıyordu. Fakat daha sonra binada kalan bekçiler de işten çıkarıldı. Beyoğlu Fındıklı'daki sahipsiz kalan bina önce evsizlerin mekanı oldu, daha sonra da binaya hırsızlar dadandı. Kapı ve pencereleri sökülen bina harabeye döndü.


'Para eden şeyleri götürdüler'

Binada kalan bir evsiz konuyla ilgili olarak “Ben sokaklarda yatıyorum. Üç aydır bu binada kalıyorum. Arkada kırık bir pencereden girdim. Benden sonra çok arkadaş gelip kaldı burada. Sonradan hurdacılar gelip pencereleri, kapıları söktü. Para eden her şeyi götürdüler. Çevredekiler rahatsız olunca polise Haber verdiler. Neredeyse iki günde bir polis geliyor. Polis gelince hurdacılar kaçıyor. Ama sonra tekrar geliyorlar” dedi.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

Çevre sakinleri yaşanan durumdan şikayetçi

Çevre sakinleri de yaşanan durumda oldukça şikayetçi. Beyoğlu Fındıklı’da bir apartmanda yaşayan Ayşen Güler “Sabah akşam kırma, dökme sesleri geliyor. Kimin girip çıktığı belli değil. Camları sökerken hep kırdılar. Camlar ve malzemeler sokaktan geçen insanların kafasına düştü. Ben bile çok defa şikayet ettim. Ama önlem alınmadı. Etrafının kapatılması lazım” şeklinde konuştu.

Şirketin ismi değişmişti

Ticaret Sicil kayıtlarına göre Royal Holding, 27 Aralık 2010 tarihinde 5 milyon TL sermaye bedeliyle Rıza Zarrab tarafından kurulmuştu. Şirketin tek hissedarı olan Zarrab, 26 Şubat 2016'da şirketin adını değiştirdi. Yeni unvan Roysar Holding şeklinde kayıtlara girdi. Fakat Beyoğlu Fındıklı’daki tabelada Royal Holding ismi kaldırılmadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2017'de  Rıza Zarrab hakkında ‘mal varlıklarına el koyulması’ için karar verdi. El konulan mallar arasında Beyoğlu Fındıklı’daki şirket binası da yer alıyordu. Verilen karar öncesi şirket binasındaki bilgisayarlar götürülmüştü. Binaya gelen ekipler boş bir bina ile karşılaşmıştı. O dönem binada iki güvenlik görevlisi vardı. Binadaki güvenlik görevlisi Ahmet İlgin, konuyla ilgili olarak, “Zarrab Amerika’da tutuklandıktan sonra bina boşaltıldı. Yaklaşık 20 kişi çalışıyordu, işten çıkarıldı. Sonra bilgisayarlar götürüldü. Aylardır hiç kimse gelip gitmiyor. Maaşlarımız hesaba yatıyor. Arayan soran yok” şeklinde konuşmuştu.

 

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum ne?


Geri Dön