19 / 04 / 2024

Reza Zarrab'ın 47 daireye sahip olduğu Bella Park'ta işler durgun!

Reza Zarrab'ın 47 daireye sahip olduğu Bella Park'ta işler durgun!

Reza Zarrab'ın 47 daireye sahip olduğu Büyükçekmece'deki Bella Park sitesinde aylardır kiralanmayan mülkler olduğu belirtiliyor.



 

ABD’de yargılanan ve şu sıralar tanık sıfatıyla ifade veren Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlığına geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında ‘yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk' iddiasıyla el konulmuştu. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, yaklaşık 300 milyon liralık gayrimenkule sahip olan Reza Zarrab’ın, 62 haneli İstanbul Büyükçekmece’deki Bella Park sitesinde 47 daire ve iş yeri bulunuyor.

 

‘AYLARDIR KİRAYA VERİLEMİYOR’


Sozcu.com.tr’ye açıklamalar yapan emlakçılar Bella Park Sitesi içinde yer alan dükkanların aylardır kiraya verilemediğini söylüyor. Nedenini ise çok yüksek kira rakamlarına ve Zarrab’ın son dönemde açılan davalar olabileceğini ekliyorlar. Bu sitede daire fiyatları ve kiraları ne kadar sorumuza ise yetkililer şöyle cevap verdi; “Ortalama sitenin içerisindeki daireler 3+1 şeklinde ve 350 bin TL 400 bin TL civarında satılıyor. Daire kiralar ise ortalama 1200 TL” ifadesini kullandılar.

EV SAHİBİNİZ KİM?


Sozcu.com.tr Bella Park Sitesi’nde oturan bir kiracı ile de konuştu. Site içerisinde kiracı olarak oturan kişiye ‘Ev sahibiniz kim? diye sordu ve kiracı “yabancı” diye cevapladı. Peki ismi ne?, Nerede  yaşıyor? sorularına ise kiracıdan “Iraklı” cevabını verdi.


BÜYÜKÇEKMECE’DE 47 DAİRE


Zarrab'ın en dikkat çeken gayrimenkulleri arasında yer alan  47 daire ve dükkanları Büyükçekmece'de bulunuyor. Tapuda, Gürpınar Mahallesi 959 ada 9 parsel üzerinde 2 bin 184 metrekarelik alanda kurulan Bella Park Sitesi'nde 47 adet daire (birkaç tanesi dükkan) Reza Zarrab'ın üzerine tapulu. Toplam 62 adet dairenin yer aldığı sitede tam 47 gayrimenkulü bulunan Zarrab, bu daireleri 22 Kasım 2011 tarihinde üzerine tescil ettirmişti. Turgut Özal Caddesi ile Göztepe Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan sitenin ismi, Zarrab'ın eski şirketlerinden olan Bella'nın isminden esinlenmiş.

İŞTE REZA ZARRAB'IN MAL VARLIĞI


Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip olan Reza Zarrab'ın mal varlığı şu şekilde; İstanbul Boğaz'ında Kanlıca'da iki adet yalının sahibi olan Sarraf'ın Kandilli'de bir köşkü var. 12 milyon dolar değerinde ‘Challenger 300′ tipli özel jeti, 1 milyon 50 bin lira değerindeki Nazmi Ziya'nın ‘Kendi Evi' tablosu, Büyükçekmece'de 47 adet dairesi, 1 milyon 850 bin değerindeki yazlığı; yine İstanbul'da 4 milyon liralık bir daire, Bakırköy'de üç süper lüks dairesi, Metroport Busidence Plaza'da iki ofis katı, Tuzla'da da bir fabrikası bulunuyor.

 

 


Geri Dön