25 / 04 / 2024

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 



İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi adına kaçak havuzli villa inşa ettiği iddia edildi. Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; Rıdvan Karakayalı'nın Kemalpaşa ilçesinde inşa ettirdiği villayı tavuk kümesi olarak gösterdiği ifade edildi. İddialara göre; Karakayalı'nın kiraz bahçesine villa inşa ettirebilmek için  Tarım İl Müdürlüğü'ne eşi aracılığıyla 'Tavuk kümesi, tarımsal depo ve bağ evi yapacağım diyerek izin başvurusu yaptığı belirtildi. Rıdvan Karakayalı'nın eşine ait havuzlu villanın kaçak olduğu öğrenilen villanın yapı kayıt belgesi iptal edildi. 

Rıdvan Karakayalı nın İzmir Kemalpaşa daki villası için yıkım talebi!

Belgede kümes olarak geçiyor 

Karakayalı'nın kiraz bahçesine villa inşa ettiremek için Tarım İl Müdürlüğü'ne eşi aracılığı ile "Tavuk kümesi, tarımsal depo ve bağ evi yapacağım" diyerek izin başvurusu yaptığı iddia edildi. Tarım İl Müdürlüğü, önceki haftalarda yazılı ve görsel basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek Karakayalı çiftinin tarım arazisi üzerine yaptırdığı havuzlu villası hakkında araştırma yaptı. Resmi evraklardaki incelemede, Karakayalı'nın kaçak olarak havuzlu villa inşa ettirdiği kiraz bahçesine tavuk kümesi, tarımsal depo ve bağ evi inşa edeceğini beyan ettiği tespit etti. 

Rıdvan Karakayalı nın İzmir Kemalpaşa daki villası için yıkım talebi!

Yıkım için talep verildi 

Tarım İl Müdürlüğü, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın eşi Lütfiye Karakayalı adına kayıtlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 157 ada 6 parselin bulunduğu alanda inceleme gerçekleştireceği ve proje onayını beklemeden imalatlara başlaması sebebiyle metrekare başına para cezası uygulayacağı kaydedildi. Bu işlemin sonrasında ise kaçak villanın, izin başvurusunda ifade edilen niteliklere uygun olup olmadığı inceleneceği ve kaçak yapının yıkılarak kiraz bahçesi olan arazinin yeniden eski haline getirilmesinin talep edileceği belirtildi. 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İmar Barışı'ndan faydalanabilmek için tarım arazisine yaptığı kaçak villanın 31 Aralık 2017'den önce inşa edildiğini söyleyerek yapı kayıt belgesi almıştı. Şikâyet üzerine, alanın uydu görüntülerini inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapının 31 Aralık 2017'den sonra inşa edildiğini dolayısı ile İmar Barışı kapsamında yer almadığını tespit etmişti. Karakayalı'nın yalan beyan vererek aldığı iddia edilen yapı kayıt belgesi,  İzmir  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti.


Mehmet Aydın'ın kaçak villası mühürlendi!


Geri Dön