19 / 03 / 2024

Riskli binalarda köklü dönüşüm başlıyor! 

Riskli binalarda köklü dönüşüm başlıyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'daki binalarla ilgili son bilgileri aktardı. Kurum, "Mustafa Paşa Mahallesi'nde enkaz kaldırmaya başlayacağız. Riskli binalar için köklü dönüşüm projesi başlatacağız" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da deprem sonrası yürütülen çalışmalar ve hasarlı binalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Murat Kurum Elazığ'da depremin vurduğu bölgelerdeki yapılarla ilgili şu bilgileri aktardı: 

"Elazığ merkez ve Sivrice'de 31 yıkık, 249 ağır, 56 orta hasarlı, 349 da az hasarlı bina tespiti gerçekleştirdik. Acil yıkılması gereken 12 bina var, yıkım sürecini başlattık. Malatya'da Doğanol ve Pötürge'de 26 yıkık, 29 metruk yapı var. 529 ağır, 5 orta, 199 az hasarlı binamız mevcut. Diyarbakır Çermik'te 3 yıkık, 8 ağır, 14 az hasarlı bina var. Diyarbakır'da toplamda ise 3 yıkık, 16 ağır, 4 orta, 232 de az hasarlı binalarımız mevcut." 

Kurum, 500 kişilik bir ekiple birlikte hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü de belirtti. Kurum, "Mustafa Paşa Mahallesi'nde enkaz kaldırmaya başlayacağız. Riskli binalar için köklü dönüşüm projesi başlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem yaralarını  TOKİ  saracak!

 


Geri Dön