25 / 04 / 2024

Rıza Sarraf'ın mal varlığı!

Rıza Sarraf'ın mal varlığı!

Avukat Brafman tarafından mahkemeye yapılan başvuruda ayrıca, savcılık makamının iddia ettiği gibi Sarraf’ın FBI tarafından yapılan sorgusunda mal varlığı konusunda yalan beyanda bulunmadığı belirtildi.



İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf’ın 2 Haziran’da New York’ta görülen kefalet duruşmasının ardından, hakim Richard Berman’ın kararını çok yakın bir zaman içerisinde açıklaması bekleniyor. Sarraf 50 milyon dolar kefalet ve ev hapsinde tutulma koşuluyla yargılanma talebinde bulunmuştu.


Karar öncesi Rıza Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman ile New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara arasında belge ve delil savaşı da hız kesmeden sürüyor.


Hakim Berman’nın kefalet kararı öncesinde Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman, mahkemeye yeni bir başvuru dilekçesiyle bazı ek belgeler sundu.


Yeni dilekçede New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından 3 Haziran’da sunulan iddia ve belgelerin gerçekleri ifade etmediği belirtildi.


Yeni dilekçenin ekleri arasında, Miami’de FBI ajanları tarafından yapılan ilk sorgulanmasında Sarraf’ın, kendi el yazısıyla yazdığı Türkiye ve İran’daki mal varlığı ile Türkiye’de paralarının bulunduğu bankaların listesi de yer aldı.


El yazısıyla mal varlığı beyanı

Avukat Brafman tarafından mahkemeye yapılan başvuruda ayrıca, savcılık makamının iddia ettiği gibi Sarraf’ın FBI tarafından yapılan sorgusunda mal varlığı konusunda yalan beyanda bulunmadığı belirtildi.


Sorgu sırasında müvekkilinin sorulan mal varlığını iyi niyetli bir şekilde yazıp görevlilere verdiği belirtilirken bu el yazımı mal varlığı dökümü mahkemeye delil olarak sunuldu. Brafman, delil olarak gösterdikleri bu belgenin savcılık tarafından mahkemeye sunulmadığını iddia ediyor.


Brafman’ın sunduğu belgelerde, Sarraf’ın FBI ajanlarına verdiği ifade sırasında beyan ettiği mal varlığı şöyle sıralanıyor:


Kanlıca’da ev - Türkiye

Metroport’da işyeri – Türkiye

Mobilya Fabrikası Arazisi – Türkiye

Kapalıçarşı’da bir dükkan – Türkiye

Beyllikdüzü’nde küçük bir daire – Türkiye

Baba evi – Türkiye

Aile evi, Tahran - İran


Sarraf, parasının bulunduğu bankaları da şöyle sıraladı; Halk Bankası, Garanti Bankası, Denizbank.


Amerika'nın Sesi



Haber Korkusuz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Amerika'da tutuklu bulunan Iran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab'ın kefalet karan öncesi, Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman ile New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara arasında belge ve delil savaşı da hız kesmeden sürüyor. Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman, mahkemeye sunduğu yeni belgeler arasında Zarrab'ın, kendi el yazısıyla yazdığı Türkiye ve iran'daki mal varlığı ile Türkiye'de paralarının bulunduğu bankaların listesi de yer aldı. Brafman, dilekçesinde Zarrab'ın temel ingilizce konuşabildiğini ancak teknik ve yasal konulan anlayamayacak bir düzeyde olduğunu belirtti. 


Brafman'ın sunduğu belgelerde, Zarrab'ın FBI ajanlanna verdiği ifade sırasında beyan ettiği mal varlığı şöyle sıralanıyor: Kanlıca'da ev - Türkiye Metroport'da işyeri - Türkiye Mobilya Fabrikası Arazisi Türkiye Kapalıçarşı'da bir dükkan - Türkiye Beyllikdüzü'nde küçük bir daire - Türkiye Baba evi - Türkiye Aile evi, TMıran - İran. Reza Zarrab, parasının bulunduğu bankaları da şöyle sıraladı; Halk Bankası, Garanti Bankası, Denizbank. 


Korkusuz


Geri Dön