19 / 04 / 2024

Rıza Sarraf'ın yalı davası ertelendi!

Rıza Sarraf'ın yalı davası ertelendi!

Kandilli'deki korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen taşınmazda, izinsiz inşa ve fiziki müdahale yaptırdığı iddia edilen Rıza Sarraf'ın ve inşaatı gerçekleştiren Firuz Akın Han'ın yargılanmalarına devam edildi.



Kandilli'deki kültür varlığı olarak tescil edilen taşınmaz üzerinde izinsiz inşa ve fiziki müdahale yaptırdığı iddia edilen Rıza Sarraf'ın ve inşaatı gerçekleştiren Firuz Akın Han'ın yargılanma sürecine devam edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yalının sahibi Rıza Sarraf ve inşaatı yapan Firuz Akın Han "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından yargılandı. Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, sanık Firuz Akın Han'ın avukatı Levent Öge katıldı.

Mahkeme hakimi Seyit Kaya, sanık Sarraf hakkında yurt dışına yazılan talimatın dönmediğini tutanağa yazdırdı. Mahkemede söz verilen avukat Levent Öge, talimatın dönüşünün beklenmesine karar verilmesini istedi. Mahkemenin hakimi Kaya ise sanık Sarraf hakkında yurt dışına yazılan talimatın beklenmesine, akıbetinin de Adalet Bakanlığı'ndan sorulmasına karar verdi. 

İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından kapalı olan taşınmazda kimse yaşamadığına dair rapor düzenlendiğini belirten hakim, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılarak, keşif yapılacağı için taşınmazla ilgilenen kişinin kimlik bilgileri ile yapının anahtarlarının nerede olduğunun sorulmasını hükmetti ve duruşmanın ertelenmesine karar verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Üsküdar Kandilli Mahallesi 958 ada, 1 parsel sayılı taşınmazda aykırı ve izinsiz olarak yapılan fiziki ve inşa uygulamalar ile ağaç kesilmesi hususlarına dair gelen ihbarlar doğrultusunda soruşturma başlatıldı. 

İddianamede, Sarraf ve Han'ın "imar kirliliğine neden olma" ve "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından üçer yıldan onar yıla kadar hapis cezası alınması talep ediliyor.

 

Rıza Sarraf'ın izinsiz tadilat davası!


Geri Dön