25 / 04 / 2024

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman tamamlanacak?

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman tamamlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımı sürüyor. Şimdi gidişte ve gelişte havalimanının üzerinde gerekli kontrolleri, değerlendirmeleri yaptık. İnşallah çok fazla sürmeyecek, şöyle 1,5 yıl içerisinde orayı da bitirip hizmetinize sunacağız." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Güneysu Konakları önünde gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşlara hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Rizelilere 31 Mart seçimlerinde verdikleri samimi ve rekor destek için teşekkür eden Erdoğan, "Rize, bu seçimlerde de yine Türkiye birincisi olarak AK Parti’yi zirveye taşıdı. Hemşehrilerim kendilerine yakışanı yaptılar. Biz de her zaman olduğu gibi bundan sonra da Güneysu'muza, diğer tüm ilçeleriyle Rize'mize hizmet etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Yatırım tutarı 1 milyar 103 milyon lira olan 28 adet projenin toplu açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini söyleyen Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından inşa edilen Güneysu Konaklarının, 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirildiğini, bugün resmen hizmete açılan bu konakların şehre ve ülkeye yakışan bir eser olduğunu belirtti.

Üniversitede görev yapacak hocaların, bu güzel konut alanında huzurla hayatlarını sürdüreceklerine, şehre ve ülkeye hayırlı hizmetlere imza atacaklarına inandığını belirten Erdoğan, şu şekilde devam etti:

"Artık hocalarımız şunu söyleyemeyecekler, 'Rize'ye gelelim de Rize'de doğru dürüst kalabileceğimiz bir yer var mı?' Şimdi işte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin vakfı, yapmış olduğu hazırlıklarla 'Buyurun size kalacağınız yer' dedi. Konutuyla okullarıyla tüm sosyal donatı alanlarıyla inşallah hocalarımızı burada ağırlayacağız."

Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: "Çeşitli kurumlarımızın yaptıkları hizmet binaları ile altyapı, çevre düzenlemesi, spor tesisi, okul gibi kamu yatırımlarının resmi açılışlarını da bugün burada yapmış oluyoruz. Tüm bu eserlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rize'mizi bu eserlere kavuşturan kurumlarımızı ve yöneticilerini tebrik ediyorum. Tabii bizim ata yurdumuza, ana ocağımıza yaptıklarımız bunlardan ibaret değil. Geçtiğimiz 17 yılda Rize'de eski rakamla söylüyorum 18 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Eğitimde 20 bine ulaşan öğrencisiyle bölgemizin parlayan yıldızı olan üniversitemizi kurmanın yanında, ilk ve orta öğretim öğrencilerimiz için bin 800 yeni derslik inşa ettik."

Yükseköğrenim yurt kapasitesinin de 5 bini bulduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıllarda 2 bin 750 kişi kapasiteli yeni yurtları da şehrimize kazandırıyoruz. Sporun her branşı için pek çok tesisi merkezde ve tüm ilçelerimizde inşa edip faaliyete geçirdik. Sağlıkta 10'u hastane olmak üzere 28 tesisi sizlerin hizmetine sunduk. Rize'ye 800 yataklı bir şehir hastanesi yapmak için şu anda çalışmalarımız sürüyor. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından hızla inşaatına başlıyoruz. Ulaşımda bölünmüş yol uzunluğunu 20 kilometreden 162 kilometreye çıkardık. Dedelerimizin, babalarımızın hayali olan Ovit Tünelini, bağlantı yollarıyla birlikte inşa edip hizmetinize sunduk. Denizi doldurarak inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımı sürüyor. Şimdi gidişte ve gelişte havalimanının üzerinde gerekli kontrolleri, değerlendirmeleri yaptık. İnşallah çok fazla sürmeyecek, şöyle 1,5 yıl içerisinde orayı da bitirip hizmetinize sunacağız. Türkiye'de bu tür iki tane havalimanı var, dünyada da parmak sayılarını geçmez. Bu denli iddialı bir eser."

 


Geri Dön