29 / 03 / 2024

Rize-Artvin Havalimanı tam gaz devam ediyor!

Rize-Artvin Havalimanı tam gaz devam ediyor!

Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemede bulunan Bakan Arslan, "İnşaat ile ilgili ilerlemeler gerçekten memnuniyet verici. İnşallah kısa sürede Rize-Artvin Havalimanını hizmete sunmuş olacağız." dedi. 



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Rize'nin Pazar ilçesinin Yeniköy mevkisinde devam eden Rize-Artvin Havalimanı inşaatında incelemede bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Arslan, "Denizin üzerine 27 metre derinliğe ve Karadeniz gibi fırtınalarla mücadele eden bir bölgede inşaat yapıyoruz. İnşaat ile ilgili ilerlemeler gerçekten memnuniyet verici. İnşallah kısa sürede Rize-Artvin Havalimanını hizmete sunmuş olacağız" dedi. 

Rize-Artvin Havalimanı tam gaz devam ediyor!

Karadeniz gibi fırtınalarla mücadele eden bir bölgede inşaat yaptıklarını ifade eden Arslan, "Türkiye olarak denize Ordu-Giresun Havalimanı'nı yapmıştık. Şimdi 27 metre derinlikte Rize-Artvin Havalimanı'nı yapıyoruz. Bu önemli bir şey. Denizin üzerine 27 metre derinliğe ve Karadeniz gibi fırtınalarla mücadele eden bir bölgede inşaat yapıyoruz. İnşaat ile ilgili ilerlemeler gerçekten memnuniyet verici. İnşallah kısa sürede Rize-Artvin Havalimanı'nı hizmete sunmuş olacağız." şeklinde konuştu.

Rize-Artvin Havalimanı tam gaz devam ediyor!

Rize-Artvin Havalimanı, Rize merkeze 34, Hopa ilçe merkezine 54, Artvin'e 125 kilometre mesafede inşa ediliyor. Bakan Arslan, "Altyapısının inşaat bedeli yaklaşık 1 milyar 78 milyon liradır, önemli bir rakam. Uluslararası alanda hizmet vermesi nedeniyle konvansiyonel bir havalimanında olması gereken 3 bin metreye 45 metrelik pistimiz olacak. Banket ile beraber 60 metre genişliği olacak. Ana mendireğin yüzeyinin boyu 3 bin 750 metre olacak. Taban kesiti 135 metre genişliğinde. Çünkü eksi 27 metrede denizi doldurmaya başlayınca yukarıda istediğimiz kesiti yakalamak için tabanda geniş bir kesitle çalışmamız gerekiyor. Yine 265 metreye 24 metrelik bir taksi yolumuz olacak. Uçak piste indikten sonra, aprona gelebilmesi, terminale yanaşabilmesi için taksi yapması gerekiyor. Taksi yolumuz var ve yine 120 metre 240 metre apronumuz var." şeklinde ifadelerde bulundu. 

Rize-Artvin Havalimanı tam gaz devam ediyor!

"3 milyon yolcuya hizmet verecek bir terminal yapacağız"

Havalimanında yılda 3 milyon yolcuya hizmet verecek bir terminalin inşaatına bu yıl içerisinde başlayacaklarını belirten Bakan Arslan, "Çalışmalar bitmek üzere, nihai değerlendirmeleri yapıp sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra bir tanesine karar vereceğiz. Bölge çayla anılıyor, çay motiflerini de içeren bir terminal binasına başlamış olacağız. Biz üç yıl içerisinde havalimanımızı bitirdiğimizde terminalle birlikte eş zamanla bitmiş olsun. İşlerdeki ilerleme memnuniyet verici." dedi. 
 


Geri Dön