19 / 04 / 2024

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi'ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 'temsil ağırlama' hesabından 427 bin TL ödeme yaptığı belirlendi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "İmamoğlu bilbordlara reklam verdi diye soruşturma açanlar, bunu niye görmüyor?" dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Rize Belediyesi’ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 427 bin TL aktardığı öğrenildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçe emaneti listesinde kayıtlara alınan para transferinin ‘temsil ağırlamaya ait borçlar’ adlı hesaptan yapıldığı belirlendi. 

“İMAMOĞLU’NA SORUŞTURMA AÇANLAR BUNU NİYE GÖRMÜYOR”

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi’ne temsil ağırlama hesabından 427 bin TL göndermesine tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “Kanal İstanbul’a ilgili halkı bilgilendirmek amacıyla bilbordlara verdiği reklamlardan dolayı İmamoğlu için soruşturma açanlar, halkın vergileri ile toplanan 427 bin TL’nin hesabını niye sormaz” diye konuştu. 

“BÖLÜCÜLÜK YAPMAKLA SUÇLANDI”

Kanal İstanbul sadece İstanbul’u değil 83 milyonu ilgilendirdiğine dikkat çeken Aydın, “Bilbordlara verilen reklam için İmamoğlu hakkında bölücülük yapmakla suçlayıp soruşturma açan İçişleri Bakanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Rize Belediyesi’ne 15 Temmuz meydan inşaatı için gönderdiği 427 bin TL için ne yapacak izleyip göreceğiz” diye konuştu. 

150 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİ İSTEDİ

Kovid-19 salgını sebebiyle 20 Mayıs’ta Belediye Meclisi kararıyla 150 milyon TL’lik yeni borçlanma yetkisi alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, temsil, ağırlama ve tören organizasyonu hizmetine 4.5 milyon TL daha ödeme yaptı.

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!


Geri Dön