16 / 04 / 2024

Rize'de HES protestosu!

Rize'de HES protestosu!

Fındıklı'da, hidroelektrik santrali (HES) projesi için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı, vatandaşların protesto ederek salona girmemesi nedeniyle yapılamadı.



İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çağlayan Deresi üzerine yapılması planlanan Taşdibi HES projesi kapsamında ÇED bilgilendirme toplantısı yapılacağını duyurdu.


Fındıklı Derelerini Koruma Platformu öncülüğünde HES projesini protesto eden bir grup, Cumhuriyet Caddesi Dörtyol Kavşağı mevkisinde toplandı. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan grup, toplantının yapılacağı Halk Eğitim Merkezine kadar sloganlar atarak yürüdü.


Halk Eğitim Merkezi önüne gelen ve toplantının yapılacağı salona girmeyen grup, HES projesinin yapımını üstlenen firmaya tepki gösterdi.


Daha sonra salona giren platform yetkilileri ile bazı köy muhtarları, katılım olmadığı için toplantının yapılamadığı yönünde tutanak tutulmasını talep etti. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri de talebi yerine getirdikten sonra salondan ayrıldı.


Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Hüseyin Acar, yaptığı açıklamada, satılık toprak, su, orman ve yaylalarının olmadığını söyleyerek, "Hala görmediler, hala duymadılar. Biz bunlara gereken dersi şimdiye kadar verdiğimiz gibi, şimdiden sonra da vereceğiz" dedi.



AA


Geri Dön