19 / 04 / 2024

Rönesans GY, Kahramanmaraş AVM inşaatına başladı!

Rönesans GY, Kahramanmaraş AVM inşaatına başladı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım(RGY) tarafından projelendirilen ve 2013 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülen Kahramanmaraş AVMde 155 mağaza yer alacak ve 2 bin kişiye istihdam sağlanacak



Rönesans Gayrimenkul (RGY) tarafından projelendirilen 72 milyon Avroluk Kahramanmaraş AVM inşaatına başlandığı bildirildi. 2013 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülen AVMde 155 mağaza yer alacak ve 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Şazibey Mahallesinde bulunan eski otogar arsasını satın alan RGY, alışveriş merkezi projesini hayata geçiriyor. 114 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin kiralanabilir alanı ise 57 bin 500 metrekare olarak tasarlandı. İnşaat tamamlandığında 155 mağaza AVM içerisinde yer alacak ve yaklaşık 2 bin kişiye de istihdam sağlanmış olacak.

RGY Ceosu Cenk Arson, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş AVMyi 2013in ilk çeyreğinde tamamlamayı öngördüklerini ifade etti. Arsa dahil projenin 72 milyon Avroya mal olacağını kaydeden Arson, "Çok titiz araştırma süreci sonunda en doğru yerde, en doğru projeyi oluşturarak, hem başarıyı garantiliyoruz, hem de yatırım yaptığımız bölgenin yaşamını yeniden şekillendiriyoruz. Kahramanmaraşa bizimle birlikte gelecek olan markalar, şehri cazibe merkezi haline getirecek. Üstelik bölge için çok büyük bir istihdam olanağı yaratacağız" dedi.

RGYnin Türkiyede bugüne kadar 7 AVM projesini tamamladığını hatırlatan Arson, şöyle konuştu:

"Bunlar İstanbulda Optimum İstanbul ve Kozzy AVM, Ankarada Optimum Ankara, Gaziantepte Sankopark ve Şirehan AVM, Adanada Optimum  Adana  ve Malatyada Malatyapark AVMdir. RGYnin Rusyadaki yatırımları ağırlıklı olarak ofis merkezlerinden oluşmaktadır. Şirketimizin halihazırda Rusyanın St. Petersburg şehrinde 4 ofis binası, 1 otelden ve iş merkezinden oluşan bir karma yatırımı ve Rusyanın Novosibirsk şehrinde bir AVMsi bulunmaktadır."

Arson, RGYnin 2012 yılında devam eden 3 yatırımı, 2013te ise 4 veya 5 yatırım  devreye almayı planladığını ifade ederek, RGYnin 2011 yılında olduğu gibi 2012de de portföyünü istikrarlı ve karlı bir şekilde büyütmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

AA


Geri Dön