27 / 04 / 2024

Röperli kroki nedir? Röperli kroki ne için hazırlanır?

Röperli kroki nedir? Röperli kroki ne için hazırlanır?

Röperli kroki bir inşaata başlamak için ruhsat başvurusunda bulunan kişilerden istenmektedir. Peki, röperli kroki nedir? Röperli kroki ne için hazırlanır? İşte yanıtı…



Röperli kroki halk arasında çok bilinmeyen bir terim olmakla birlikte, genellikle inşaat işiyle uğraşanların sık kullandığı terimler arasında yer almaktadır. Zira inşaata başlamadan önce alınacak ruhsat için gerekli belgeler arasında röperli kroki de yer almaktadır…

RÖPERLİ KROKİ NEDİR?

Röperli kroki; bir inşaata başlanmadan önce parsel veya ada yapılarının yeri değişmeyecek, sabit biçimde ölçülerinin yazılı olduğu krokilerdir.

Röperli kroki nedir? Röperli kroki ne için hazırlanır?

Bu krokide, ölçümlerin doğru yapılması ve kroki üzerinde doğru biçimde belirtilmesi gerekmektedir. Yanlış ölçülmüş veya yanlış biçimde işaretlenmiş bir ölçüm, inşaat süresince sorun çıkarır.

Röperli krokide sabit noktalardan alınan arazi ölçüleri açıkça yer alır. Böylelikle hem parselin yasal sınırları tam olarak meydana çıkar hem de inşaatın mevcut imar durumları kapsamında o parsele nasıl aplike edileceği belli olur.

Röperli kroki, daha önceden resmi olarak hazırlanan koordinat ve ölçüleri gösteren kroki olarak tanımlanırsa, aplikasyon için bu noktaların arazi üstünde kalıcı ve fiili olarak işaretlenmesi denilebilir.

 


Geri Dön