19 / 04 / 2024

Ruhsatsız otellere sıkı denetim

Ruhsatsız otellere sıkı denetim

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turistik bir otel ruhsatsız olduğu gerekçesiyle içerisinde turistler varken belediye ekiplerince mühürlendi



Alınan bilgiye göre, Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ve zabıta memurları, Kenan Evren Bulvarı'ndaki 4 yıldızlı Lidya Otelin giriş yapısını mühürledi. Otelin sahil kısmında bulunan iskelenin de kaçak olduğunu iddia eden belediye yetkilileri, iskelenin de iki gün içerisinde yıkılacağını belirtti.

Mühürleme işleminin ardından otelde tatil yapan turistlerin bir kısmı içeride, bazıları ise otel dışında kaldı. Katıldıkları turlardan dönen turistler otellerine döndüklerinde kapının mühürlü olduğunu görünce şaşkınlık içerisinde kaldılar ve uygulamaya tepki gösterdiler.

Mühürü sökerek giriş kapısını açan otel yetkilileri, hiçbir mazeret gösterilmeden ve encümen kararının örneği kendilerine verilmeden tesislerinin mühürlendiğini iddia ettiler.

Belediyenin uygulamasına tepki gösteren Lidya Otel Genel Müdürü Selim Üretmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İşletme ruhsatını almak için geçen yıl belediyeye başvurduk. Bugüne kadar bununla ilgili bize hiçbir cevap gelmedi. Burası yaklaşık 50 yıllık bir otel. İskelemiz sökülecek, sahildeki şezlonglarımız toplanmaya başlandı. Otelde şu anda 100 müşterimiz var, kapılarımız mühürlendi. 50 odamız dolu, doluluk oranımız önümüzdeki günlerde artarak devam edecek. Otelimizde çalışan yaklaşık 300 personelimiz var, bu arkadaşların hepsi şu andan itibaren ekmeksiz kalacak'' dedi.

Sabah saatlerinde otelin suyunun da kesildiğini öne süren Üretmenoğlu, ''Sadece su saatimizi kapatmadılar, yolu kazarak ana vanadan su şebekemizi kestiler. Turistlerin giriş yaptığı bir otele bu tür bir uygulama yapılması Marmaris gibi gözde bir turizm merkezine yakışmıyor. Şu anda depomuzda bulunan suyla turistlere hizmet veriyoruz, bu su bitince ne yapacağımızı bilemiyoruz'' diye konuştu.

Bu arada, Marmaris Belediyesi yetkilileri, adı geçen otelin 2007 yılında da aynı gerekçeyle mühürlendiğini hatırlatarak, ''Ekipler, oteli, iş yeri açma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi. Otel görevlileri ise mühürü sökmüş. Bu konuda da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan işlemler yasal'' dediler.

Otelin yönetiminin geçen yıl değiştiği ve işletme sahibi değişikliği nedeniyle 25 Temmuz 2008 tarihinde Marmaris Belediyesine iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı başvurusu yapıldığı da bildirildi.
Habertürk


Geri Dön