19 / 04 / 2024

Rus turistler azalırken Araplar arttı!

Rus turistler azalırken Araplar arttı!

Rusya'daki devalüasyonun Rusları olumsuz etkilediği Körfez turistinin ise Uludağ'a yoğun ilgi duyduğu görülüyor. Sömestr tatili olan 24 Ocak - 8 Şubat'ta daha yoğun günler bekleniyor.



Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi'nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı. Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, okulların sömestr tatili olan 24 Ocak-8 Şubat'ta daha yoğun günler bekleniyor. 


YÜZDE 25 DÜŞÜŞ GÖZLENİYOR 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Ku rulu Başkanı Mehmet Akkuş, yurtdışından ise geçmiş yıllarda daha çok Rus turistleri ağırladıklarını ancak rubledeki devalüasyon yüzünden bu ülkeden gelen turist sayında yüzde 25'lere varan düşüş olduğunu bildirdi. 


Akkuş, Arapların kendi coğrafyalarında olmayan kar gerçeği ve güzellikleriyle burada karşılaştığını ifade ederek, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelerinden yoğun talep geldiğini sözlerine ekledi. 


Yeni Akit


Geri Dön