29 / 03 / 2024

Ruslar konut alımı için Türkiye’ye yöneliyor!

Ruslar konut alımı için Türkiye’ye yöneliyor!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması Türkiye'de yabancıya konut satışını da etkiledi. Peki Ruslar ne tür konutları tercih ediyor? Konut satış rakamları ne oldu? İşte merak edilen detaylar...



Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması dünya ekonomisini de etkiledi. Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Avrupa ve ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sebebiyle Ruslar’ın konut yatırımında tercih edeceği ülkelerin başında Türkiye’nin gelmesi bekleniyor. Yine konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ukrayna’dan göç edip hayat kurmak isteyenler için de Türkiye seçenek.

Ruslar konut alımı için Türkiye’ye yöneliyor!

‘Rusya ilk üçte yer alıyor’

Yabancılara gerçekleştirilen gayrimenkul satışları hakkında önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Hakan Akdoğan “Yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 43,5 artarak 58 bin 576 oldu. 2021 yılında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 3,9 oldu. İran vatandaşları 2021 yılında Türkiye'den 10 bin 56 konut satın aldı. İran'ı, 8 bin 661 konut ile Irak ve 5 bin 379 konut ile Rusya Federasyonu vatandaşları izledi. Rusya zaten Türkiye’ye en çok ilgi gösteren ilk üç ülkeden biri” diye konuştu.

Peki Rus yatırımcılar ne tür konutları tercih ediyor? İşte detaylar...


Geri Dön