25 / 04 / 2024

Ruslar, Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ruslar, Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapıyor!

Türkiye'ye tatile gelen turistler artık kalıcı evler alıyor. Sadad Global şirketi tatil beldelerinde ve İstanbul gibi büyükşehirlerde gayrimenkul alımı ile ilgili olan Ruslara yeni yatırım imkanları sundu...



Sıcak denizlerde evim olsun hayalini besleyen Ruslar iklim koşullarının sertliği ve bazen 6 ay kadar süren soğuk hava koşulları nedeni ile yurt dışında gayri menkul almaya ilgi duyuyor. Rusların gayrimenkul alımı için yakın ve makul fiyat olması nedeni ilçen çok Türkiye'yi tercih ediyor. 


Sadad Global  Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Büyükballı. Türkiye'de yatırım planlayan Rus müşterilerle Ritz Carlton Otelinde bir araya geldi. 


Daha önce Antalya, Alanya. Mersin gibi tatil beldelerinde gayrimenkul alan Ruslara artık Türkiye'nin farklı noktalarında alım fırsatlarını sunan Sadad Global  denize sıfır yazlık ev ve diğer projelerin sunumunu yaptı. "Aslında biz müşterilerimize sadece tatil yapabilecekleri gayri menkul değil, yatırım amaçlı da alabilecekleri projeler sunuyoruz" diyen Büyükballı. katılımcılara Alanya'da daire. Gazipaşa'da sağlık oteli ve İstanbul'da "Sembol İstanbul" yatırım projelerini tanıttı. 


SEMBOL İSTANBUL'A YATIRIM YAPAN İKİ KAT KAZANACAK 


Büyükballı, "Toplantıya gelen müşterilerin büyük bölümü Alanya'da evlere sahip, şimdi ise yatının amaçlı gayrimekul alımını düşünüyorlar. Yaptığımız araştırmalara göre şu anda en mantıklı yapılacak projeyi bulduk. Kanal İstanbul, havalimanı. E-5 ve TEM otoyollarına ve denize yakın olması açısında Sembol İstanbul'u seçtik. Çünkü fiyat ve ödeme koşulları çok uygun. İki yıl sonra buradaki fiyatlar en az iki kat artacağını hesapladık. Çünkü İstanbul her sene 200 bin kişi alıyor. Şehrin konut açığı yıllık yaklaşık İSO bin. İstanbul'a son dört yılda 1 milyon 113 bin kişi yerleşmiş. Burada yaşayan vatandaşların yüzde 60'ı 35 yaşın altında. Demek ki bunlar büyüyünce daire almak isteyecek. Dolayısıyla talep artacak ve doğal olarak fiyatlar artacak." ifadelerini kullandı. 


Rusların İstanbul'a ilgisinin arttığını belirten Büyükballı, "Daha once Aeroflot ve THY uçarken, artık Pegasus da uçmaya başladı. Şunu söyleyebilirim Antalya'ya yılda 4 milyon turist geliyorsa bu turistlerin hepsi mutlaka bir defa da olsa İstanbul'a gelecek. İstanbul'un hem turizm heııı yatırım destinasyonu olarak Ruslar için çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi. 


İstanbul'un Esenyurt ilçesinde "Sembol İstanbul" projesinin inşaatı başladı ve temel yapımı tamamlandı. Türkiye'de projenin satışı 1 Kasım'da başlarken Sadad Global şirketi Rus müşterilerine öncelik tanıdı. Binanın metrekare satışları yaklaşık 1100 dolardan başlarken, ayrıca 24 ay faizsiz taksitlendirme yapılacak, inşaatı iki yıl sonra tamamlanacak olan Sembol İstanbul'da yaklaşık 1100 adet daire. 550 otel odası ve ofisi alanı, altında 44 tane mağazanın yer aldığı alışveriş merkezi var. Metrobüs başta olmak üzere ulaşım imkanları da rahat. 


TÜRKİYE'DE GAYRİMENKUL ÇOK CAZİP 


Toplantıda ayrıca RUTİD temsilcisi Nikolay Duııaycv ve Başbakanlık Yatının Tanıtını ve Destek Ajansı Rusya ve BDT ülkeleri Temsilcisi Eduard Zubairov sunumlar yaparak Türkiye'den gayrimenkul alan Rusya vatandaşların haklan ve yatının imkanları konusunda bilgiler verdi. 


Türkiye'den gayrimenkul alımı yapan bir Rus müşteri ise şu tespitlerde bulundu: "Türkiye'de ciddi fırsatlar sunuyor. Rus vatandaşı için Türkiye'de gayrimenkul satın alma imkanı 10 yıl önce hiç yokken, beş yıl önce zor. şu anda ise alım-satım kuralları çok kolay ve şeffaf hale geldi. Fiyatlar yüksek değil.Kredi koşulları çok uygun. Seçenek geniş. çünkü Türkiye'nin çok uzun deniz sahili var Antalya. Mersin. İzmir. Bodrum. Marmara adaları gibi bölgelerde gayrimenkul edinme imkanları var." 



Ayrıntılı Haber 


Geri Dön