26 / 04 / 2024

Rusların Türkiye’de konut talebi artıyor!

Rusların Türkiye’de konut talebi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Rusların Türkiye’deki konutlara ilgisini yazdı. İşte o yazı...



Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, uluslararası gayrimenkul yatırımlarında Rusların en yoğun ilgi gösterdikleri ülkeler arasında Türkiye’nin yer aldığını ve Rusya’ya karşı oluşturulan küresel ambargolar sonucunda yabancı gayrimenkul yatırımcıların ilgisinin daha fazla Türkiye’ye yöneleceğini değerlendirdi.

Rusların Türkiye’de konut talebi artıyor!

Rusya vatandaşları Türkiye’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında ilk üçte yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’de geçen yıl satılan yaklaşık 1 milyon 490 bin konutun en az 58 bin 500’ü yabancılara satıldı. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 43,5 oranında artış anlamına geliyor.
2021 yılında Ruslar 5 bin 379 konut alımıyla son üç yıldır en çok talep oluşturan yabancı yatırımcılar arasında yer aldılar. Geçtiğimiz yıl Ruslara yapılan konut satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 75 lik bir atış gerçekleşti. Ruslar en çok Antalya sahilinde yeni sitelerde daire satın alırken Alanya’nın popüler hale gelen bölgelerinde gayrimenkul fiyatları ortalama 65 - 70 bin avro civarında seyrediyor. Ruslar arasında ikinci en popüler lokasyon olarak ise İstanbul yer almakta.

 


Geri Dön