25 / 04 / 2024

Rusya krizi Türkiye'deki otelleri radikal önlemlere yönlendiriyor!

Rusya krizi Türkiye'deki otelleri radikal önlemlere yönlendiriyor!

Bunlar arasında otel kontenjanlarının bir bölümünü kapatmak veya tesisi hiç açmamak da var Antalya turizminde yüzde 30 payı olan Rusya'yla yaşanan kriz, Antalya'da turizm sektörünü farklı ve radikal önlemler almaya itiyor.



Bu önlemlerin arasında sezonu geç açmak ve erken kapatmanın yanı sıra otel kontenjanlarının bir bölümünü açmamak ve hatta bu yıl otelleri açmamak gibi radikal öneriler de yer alıyor. 


KONU BAKANLIĞA GİTTİ 

Özellikle otellerin kontenjanlarının bir bölümünü bu sezon açmama önerisi sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Böyle bir uygulamayla otellerin doluluk hedefine ulaşmak için yapacağı fiyat indirimlerinin önüne geçilmesi öngörülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da bu önerinin sunulduğu ancak özel sektöre böyle bir zorunluluğun getirilemeyeceği cevabının alındığı öğrenildi. 


ZORLAMAYLA OLMAZ 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turistik tesisleri böyle bir uygulamaya zorlamanın mümkün olmadığını ancak şirketlerin bu tip önlemleri kendi içlerinde alacaklarını ifade etti. Ayık, "Birçok otel 100 odalık bir kapasitesi varsa, sanki 80 odası varmış gibi pazarlama faaliyetlerine gidebilir" dedi. 


REZERVASYONA GÖRE 

Otellerin nasıl bir yol izleyeceğinin gelecek birkaç aylık dönemdeki rezervasyonlara göre şekilleneceğinin altını çizen Osman Ayık, "Rezervasyonların durumuna ve özellikle Rusya'daki gelişmelere bakarak, oteller sezonu geç açmayı ve erken kapatmayı tercih edebilir" diye konuştu. 


BAZILARI AÇMAYABİLİR 

Osman Ayık alınabilecek en radikal önlemlerden birinin ise otellerin hiç açılmaması olduğunu anlattı. Özellikle Kemer ve Alanya gibi ana pazarı Rusya olan bölgelerde böyle bir senaryonun olası olduğunu ifade eden TÜROFED Başkanı Ayık, "Şimdiye kadar Rusya dışında hiçbir pazarla çalışmamış olan bir tesis, başka pazarlarda bir anda nasıl pazarlama yapabilsin. Böyle oteller bu sezon kapılarını hiç açmamayı tercih edebilir" dedi. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön