26 / 04 / 2024

Rusya ticari emlak piyasası: Yeni ofislerde arz yüzde 31 azaldı!

Rusya ticari emlak piyasası: Yeni ofislerde arz yüzde 31 azaldı!

Rusya’da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve ekonomideki durgunluk nedeniyle yeni ofis alanlarının yüzde 31 azalması bekleniyor.



Rusya’da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve ekonomideki durgunluk nedeniyle, 2020 yılında büyük kentlerde yeni ofis alanlarının yüzde 31 azalması bekleniyor. Moskova’da yeni ofis alanlarında bu yıl yüzde 20, St.Petersburg’da yüzde 50 düşüş olacağı belirtiliyor.

RBC'nın haberine göre, uzmanlar, nüfusu 1 milyonun üzerindeki şehirlerde yeni ofis piyasasında bu yıl arzın 46 bin 200 metrekare olacağını öngörüyor. Bu rakam 2019 yılına göre yüzde 31 düşük.

Trinfiko şirketi yetkilisi Artyom Tsogoyev, Business FM ile söyleşisinde, ofis inşaatlarında yeni konseptlere geçilebileceğini dile getirerek, “2008 krizinde emlak yatırımcılarının birçoğu ofis projelerini konuta çevirdi. Bugün çoğu şirket ofis alanlarını azaltıyor, kimileri ofislerden tamamen vazgeçti” diye konuştu. 

Rusya’da ofis inşaatları son üç senedir azalmaya devam ediyor. Voronej, Omsk, Volgograd, Kasnodar gibi şehirlerde ise talepteki düşüşe rağmen ofis açığı yaşanmaya devam ettiği bildiriliyor.


Geri Dön