25 / 04 / 2024

Rusya'da emlak piyasası hareketlendi!

Rusya'da emlak piyasası hareketlendi!

Rusya emlak piyasasında ofis, ticari emlak ve street retail segmentlerinde koronavirüs salgının ardından canlanmanın devam ettiği belirtiliyor.



Rusya emlak piyasasında ofis, ticari emlak ve street retail segmentlerinde koronavirüs salgının ardından canlanmanın devam ettiği belirtiliyor. Türk Rus'ta yer alan habere göre; kiracılardan gelen yoğun talep kiraların da yükselmesine neden oldu.

Başkent Moskova'da üst sınıf ofislerde boşluk oranı yüzde 10,9'a kadar düştü. St. Petersburg'da ise boş ofis oranı yüzde 6 olarak belirlendi. Analistler ise ofislerin kira fiyatlarında yüzde 5-7 oranında bir yükseliş yaşanacağını öngörüyor.

Rusya da emlak piyasası hareketlendi!

Diğer taraftan bin metrekare ticari alana gerileyen ziyaretçi trafiğini yansıtan Shopping Index (Alışveriş endeksi) değeri, 6-12 Eylül haftasında Moskova'da, salgından önceki 2019'la kıyaslandığında yüzde 6,5 daha düşük olduğu belirlendi. St. Petersburg'daki düşüş oranı da yüzde 5,1 olarak belirlendi. 2020 yılıyla karşılaştırıldığında ise yüzde 3,5 ve 5,2 oranında yükseliş kaydedildi. Endeksi hazırlayan Watcom Group analistleri, verilerin piyasada toparlanmayı belirttiğine dikkat çekti.

Rusya da emlak piyasası hareketlendi!

Magazin Magazinov şirketinin alışveriş merkezleri bölümü sorumlusu Diana Zaznobina da Moskova ve St. Petersburg'da ziyaretçi trafiğinin 2019 yılına kıyasla yüzde 90'a yakınlık toparlanma sergilediğine vurgu yapıyor. 

Moskova'da konut fiyatları tavan yaptı!

Rusya'da emlak kira kazancı azaldı!


Geri Dön