24 / 04 / 2024

Rusya'da konut fiyatları yüzde 15 artacak!

Rusya'da konut fiyatları yüzde 15 artacak!

Rusya'da yüksek talep sebebiyle yıl sonuna doğru yeni binaların fiyatlarının artacağı belirtildi. Yeni konutların fiyatlarında yüzde 15 artış yaşanacağı öngörülüyor.



Rusya'da yüksek talep sebebiyle yıl sonuna doğru yeni binaların fiyatlarının artacağı belirtildi.

Yıl sonuna kadar Rusya'da yeni konutların fiyatlarında yüzde 15 artış yaşanacağı öngörülüyor. Dik Gazete'de yer alan habere göre; fiyatlardaki artışın, yüzde 6,5'lik ayrıcalıklı ipotekler sebebiyle yüksek konut talebi ile ilgili olduğuna dikkat çekildi. 

Rus ulusal İzvestia gazetesine açıklamalarda bulunan piyasa uzmanlarının öngörülerine göre, bu yılın başından beri Rusya'da yeni binaların fiyatı yaklaşık yüzde 8 artış gösterdi, 2020'nin sonuna doğru fiyatlardaki artışın yüzde 12-15 olacağı da belirtiliyor.  

Koronavirüs salgınıyla ilgili oluşan krize rağmen, şirketler konut fiyatında artışa gidiyor. Bunun sebebi de, ayrıcalıklı ipoteklerin yüzde 6,5'luk etkisiyle yeni binalara olan yüksek talep olarak ifade ediliyor.

Uzmanlar, talebin sadece konutsatın alan şahıslar tarafından değil, aynı zamanda metrekareye yatırım yapan yatırımcılar tarafından da sağlandığını da vurguluyor.

Bu arada, piyasa uzmanlarına göre ikincil konut maliyeti, yeni binaların ardından yıl sonuna kadar yüzde 7 artış gösterebilir.

Moskova'da ikincil konut pazarı yüzde 18 azaldı!


Geri Dön