26 / 04 / 2024

Rusya’nın milyarderleri Ukrayna krizi nedeniyle 32 milyar dolar kaybetti!

Rusya’nın milyarderleri Ukrayna krizi nedeniyle 32 milyar dolar kaybetti!

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimler Rus milyarderlerin servetini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dev Rus şirketler yılbaşından itibaren 32 milyar dolar gerileme yaşadı.



Rusya milyarderlerinin serveti Ukrayna ile yaşanan kriz sebebiyle 32 milyar dolar geriledi. Ukrayna’da artarak devam eden gerilimden dolayı söz konusu servet düşüşü hızlandırabileceği öngörülüyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nnin verilerine göre Rusya'nın 23 dolar milyarderinin şu an için 343 milyar dolarlık net serveti var. Bu rakam sene sonunda 375 milyar dolar olarak kaydedilişti.

Putin’in Lunask ve Donetsk’teki yönetimleri tanımasında sonra Rusya’da borsalar sert düşüşle başladı. Öye yandan Almanya, Rusya ile sürdürdüğü doğalgaz projesi Kuzey akım 2’yi durdurma kararı almışken İngiltere’nin 5 Rus bankasına ve Rusya’nın en zenginlerinden Gennady Timchenko’nun da aralarında bulunduğu 3 iş insanına yaptırım uyguladı. İngiltere’nin yaptırım listesinde ayrıca hattı inşaat firması Stroygazmontazh’un hak sahipleri Boris Rotenberg ve yeğeni Igor Rotenberg de bulunuyor.

Rusya’nın milyarderleri Ukrayna krizi nedeniyle 32 milyar dolar kaybetti!

SERVETLERİ GERİLEME YAŞANDI

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, verilen kararlardan sonra piyasalarda meydana gelen sert gerileme milyarderlerin servetlerinin de erimesine sebep oldu. Dünyanın zenginlerinin listelendiği Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde bulunan Gennady Timchenko, geçen senenin sonundan itibaren servetinin üçte birini kaybetti. Timchenko Rus milyarderler arasında en çok servet kaybedenler listesinde ilk sırada yer alıyor.

1990 yıllarının başından beri Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile sohbeti Timchenko, Rus doğalgaz devi Novatek’teki hisseleri sayesinde şuanda 16 milyar dolarlık bir serveti bulunuyor.

MİLYARLARCA DOLARLIK ZARAR

Novatek’in diğer hissedarı Leonid Mikhelson da serveti erimeye başlayan mlyarderler arasında bulunuyor. Mikhelson’un servetinin bu yıl 6,2 milyar dolar düştüğü belirtiliyor.

Lukoil Yönetim Kurulu Başkanı Vagit Alekperov’un ise net servetinin yüzde 17’sini kaybetti. Alekperov’un kaybı yaklaşık 3,5 milyar dolara ulaştı.

UkrayUkrayna krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?na krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?

Ukrayna’da artan gerilim altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Ukrayna kriziyle Türkiye'de ekmek fiyatı 5 lirayı geçebilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön