19 / 04 / 2024

Ukrayna kriziyle Türkiye'de ekmek fiyatı 5 lirayı geçebilir!

Ukrayna kriziyle Türkiye'de ekmek fiyatı 5 lirayı geçebilir!

Rusya ve Batı dünyası arasında yaşanan Ukrayna krizinde yükselişler devam ederken ekmek fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken uyarılar gelmeye başladı. Uzman isimler, krizin savaşa dönüşmesi halinde Türkiye'deki ekmek fiyatlarının katlanacağını vurguladı...



Rusya ve Batı dünyası arasında yaşanan Ukrayna krizinde yükselişler devam ederken olası bir çatışma durumunda en çok etkilerin görüleceği ülkelerden birinin de Türkiye olacağı belirtiliyor. Enerjinin ithal edilmesinde Rusya'ya bağımlı duruma gelen Türkiye, tarım ürünleri açısından da geçtiğimiz her sene Rusya'ya daha çok gereksinim duyuyor. 2021'de ülkemiz, Çin'i dahi geçerek Rusya'dan en çok tarımsal ürün ithal eden ülke oldu.

Ukrayna kriziyle Türkiye de ekmek fiyatı 5 lirayı geçebilir!

Rusya tarafından gerçekleştirilen ithalatta "stratejik ürün" şeklinde belirtilen buğday dikkat çekerken; mısır, soya, ayçiçeği ve arpa gibi temel gıda ürünleri kapsamında da bağımlılık oranı gittikçe yükseliyor. Uzman isimlere göre, uygulamada olan doğru olmayan tarım politikaları, enerjinin ardından tarımda da Rusya'nın Türkiye'deki gücünün artmasınıs ağlayacak. Rusya ve Ukrayna arasında bir savaş olması durumundaysa Türkiye genelinde un ve ekmek fiyatlarında rekor kırılacağı öngörülüyor.

Ukrayna kriziyle Türkiye de ekmek fiyatı 5 lirayı geçebilir!

Peki Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz Türkiye'deki ekmek fiyatlarını neden etkileyecek? Ekmek fiyatlarında ne kadarlık bir yükseliş öngörülüyor? İşte ayrıntılar..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön