25 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı ulaşımında kolaylık sağlanmalı!

Sabiha Gökçen Havalimanı ulaşımında kolaylık sağlanmalı!

İSG Üst Yöneticisi Ersel Göral,Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşımda birtakım kolaylıkların sağlanması gerektiğini söyledi. 




İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal İşletmecisi (İSG) Üst Yöneticisi Ersel Göral, İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği (İHMD) üyelerinin katıldığı basın toplantısında konuşma yaptı. Burada bir takım açıklamalarda bulunan Göral, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşımda birtakım kolaylıkların sağlanması gerektiğine dikkati çekti.


Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; İSG Üst Yöneticisi Ersel Göral, sadece karayoluyla ulaşımın mümkün olmadığını belirtti.  Göral, "Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) metro inşaatı projesi devam ediyor. 2018 sonunda bu da devreye girecek. Sabiha Gökçen Havalimanı devrede olan Kartal-Kadıköy metro hattına, oraya şimdi Kartal-Pendik bağlantısı yapılıyor. Pendik'ten sonra metro, Sabiha Gökçen'e bağlanacak. Böylece hem Kadıköy'e direkt hem de  Marmaray  hattıyla Taksim'e direkt bağlantısı olan bir havalimanı olacak. Bu bizim için çok önemli." dedi. 


Göral, kuzeyden de Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy hattıyla ayrı bağlantının olacağını söyledi. Göral, şu anda yolcuların yüzde 90'ının toplu taşıma ya da kendi araçlarıyla havalimanına ulaştıklarını ifade etti. 

 

"İKİ YENİ TERMİNAL PROJESİ"

İkinci pistin tamamlanmasının ve faaliyete geçmesinin ardından terminal işletmecisi olarak kapasite artışına gideceklerinin altını çizen Göral konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Şu an tek pistte saatte 40 uçak kapasitemiz ikinci pistin gelişimiyle birlikte 80'lere ulaşacak. Bizim de terminal işletmecisi olarak buna paralel teknik kapasite artışlarını ön görmemiz gerekiyor. Hali hazırda iç hatlar terminalini 25 bin metrekare büyütüyoruz. Oraya 4 köprü ilave ediyoruz. Nasipse Haziran 2018 yılında devreye girecek. İnşaat bugün itibariyle yüzde 25'lerde. Bununla birlikte mevcuttaki 33 milyon yolcu kapasitemizi önümüzdeki yıl 41 milyona çıkaracağız. Bu artış çift haneli büyüme devam ederse kısa vadede 41 milyon yolcu kapasiteli terminal bize yetmeyecek. Buna yönelikte savunma sanayi müsteşarlığıyla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Şu an kullanımda olmayan eski terminali yıkıp yerine yeni terminal yapma düşüncemiz devam ediyor. Muhtemelen henüz net değil ama o eski terminali yıkarak oraya yapacağımız yeni terminali iç hatlar yolcuları için kullanacağız, mevcuttaki terminali ise dış hatlar terminali olarak kullanacağız. Yani Sabiha Gökçen'de iki terminal planlamamız var. Bizim planlarımız yaklaşık 70-80 bin metrekarelik bir terminal binası olacak ve yılda 25 ile 30 milyon yolcuya hizmet verecek."


Geri Dön