24 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti 2020'de devreye girecek!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti 2020'de devreye girecek!

Bu yılın ilk yarısını 2,9 milyar TL ciro ve rekor doluluk oranlarıyla geçiren Pegasus, ikinci yarıdan da umutlu. Pegasus CEO'su Mehmet Nane, "Sabiha Gökçen'de ikinci pist, yeni uçaklar ve yeni hatlar ile birlikte çift haneli büyüme bekliyoruz" diyor.



Esas Holding iştirakleri arasında yer alan Pagasus Havayolları, Türkiye'nin en genç ve düşük maliyetli havayolu şirketi olarak öne çıkıyor. Bu yıl sonu itibarıyla 81 adet uçağı olacak şirketin 2019'da 18 uçağı filoya katması bekleniyor. Yeni uçak alımlarının yanında yeni Hatlar ve Sabiha Gökçen Havalimanında ikinci pist yatırımı şirketle ilgili beklentileri artırıyor. Pegasus CEO'su Mehmet Nane, "Çift haneli büyüme öngörüyorduk. Şu ana kadar gerçekleşirdik. Bu büyüme trendinin devamını bekliyoruz" diyor. Ekonomist’ten Talat Yeşiloğlu, Mehmet Nane ile konuştu..

Yeni havalimanı 29 Ekim'de devreye girecek. Atatürk'te uçuş sayınız azdı. Yenide nasıl olacak?
İstanbul Atatürk'ten - İzmir'e 5 uçuşumuz var. Atatürk'ün ikamesi olacak. Daha sonra herhangi bir slot çıkarsa onların dağılımı yapılacak. O zaman bizim de başvurumuz yapılacak. Mevcut İstanbul -  İzmir  hattını arttırmak hem de yeni hatlar için başvurmak için çalışmalarımız var ama bunların çok olacağını zannetmiyorum. Yeni havalimanında 5 tane uçuşumuzu ikame ettirecek kadar yatırımımız var. Havaş ile çalışıyoruz.

Sabiha Gökçen de süreç nasıl işliyor?
Orada ikinci pist çok hızlı bir şekilde yapılıyor. Önümüzdeki yıl yaz sezonun ya da 2020 yılının başında ikinci pistin devreye gireceğini öngörüyoruz. O zaman da oradaki kapasitenin artacağını hesaplıyoruz ve ek kapasiteyi değerlendirmek istiyoruz. Fiilen hayata geçince başvurularımızı yapacağız, hazır bekliyoruz, iyimser olarak, ikinci pistin mevcut kapasiteyi yüzde 50 arttıracağını düşünüyoruz. Böylece saatlik 42 kapasiteyi 60 slotlara çıkarmayı hedefliyoruz.


Geri Dön