23 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatında son durum!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatında son durum!

7 yıldır bitirilemeyen Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist inşaatının altındaki tünellerde ikinci çatlak yaşandığı iddia edildi. 



Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatında ikinci büyük çatlak olduğu ileri sürüldü. 7 yıldır bitirilemeyen inşaat çalışmaları yine durduruldu. Çatlağın, doğu ucunda, pistin altından çevre yolu geçişini sağlayan iki tünelde oluştuğu belirtiliyor. 

Sözcü'de yer alan habere göre; çatlağın 2018'de tünellerin üzeri toprakla örtülürken oluşan ilk çatlakla çok benzer şekilde meydana geldiği ifade edildi. 

Kasım ayında açılması beklenen pistin yeni çatlak sebebiyle en az birkaç ay daha ertelenebileceği öngörülüyor. İşin sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden (DHMİ) konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. 

Havalimanını ana üs olarak kullanan Pegasus ve işletmeci ISG, yolcuları mağdur olmasın diye çatlak sebebiyle yolun trafiğe kapatılmasını, kendilerine verilen bilgi doğrultusunda “Bakıma alındı” diyerek açıkladı. 

İHALESİ 2014’TE YAPILDI

İkinci pist için, iki ayrı etabı içeren iki ayrı ihale gerçekleştirildi. İlk ihale 5 Ağustos 2014'te yapıldı. Deplaseler, yollar ve tünellerden oluşan 1. etap işlerin yaklaşık maliyeti 720 milyon TL olarak belirlendi. 

İkinci etap ihale ise 7 Haziran 2016'da gerçekleştirildi. Bu kez 21/b usulü yani pazarlık usulünün davet tipi tercih edildi.


Geri Dön