23 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli milli bütçe ile yeniden ihale edilecek!

Sabuncubeli Tüneli milli bütçe ile yeniden ihale edilecek!

Karayolları 2'nci Bölge Müdür Vekili Baki Çoban, yapımı 2014 yılının Kasım ayında duran Manisa Sabuncubeli Tüneli'nin milli bütçe ile önümüzdeki aylarda yeniden ihale edileceğini söyledi.



Manisa İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 2'nci Dönem Toplantısı Şehzadeler Kaymakamlığımda, Vali Yardımcısı Yakup Tat başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Tat, il genelinde 299 kamu yatırım projesinin bulunduğunu ve bunların toplam tutarının 2 milyar 800 milyon TL olduğunu söyledi. Bu yatırımlardan 59'unun tamamlandığım vurgulayan Tat, "133'ü halen devam etmekte, 30 yatırım ihale aşamasında. 77 projeye ise henüz başlanmadı" dedi. 


Vali Yardımcısı Tat'ın konuşmasının ardından toplantıya katılan ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri tek tek söz alarak 2015 yılı yatırım programları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda en çok merak edilen konu ise 2014 yılının Kasım ayında yapımı duran İzmir-Manisa Devlet Karayolu üzerindeki Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatının devam edip-etmeyeceği oldu. Toplantıda yatırımcı kuruluş olarak söz alan  İzmir  Karayolları 2. Bölge Müdür Vekili Baki Çoban, Manisa genelinde toplam maliyeti 1 milyar 200 milyon lira olan 17 projeleri olduğunu belirtip, "Şu an biten proje 1, devam eden proje sayımız 11, başlanamayan proje sayımız 4, ihale aşamasındaki projelerimiz de 1. Bu projelerden 'Yapİşlet-Devret' modeli ile ihale edilen İzmir-Manisa Devlet Karayolu Sabuncubeli Tüneli 4 bin 70 metre uzunluğunda çift tüp tünel ve bağlantı yolları ile beraber toplam 6 bin 480 metre uzunluğunda. Sol tüpte 1486 metre, sağ tüpte ise 1564 metre ilerleme sağlanmış iken tünel inşaatının yapımını üstlenen Koçoğlu Şirketler Grubu'nun, ödeme güçlüğü nedeniyle tünelde geçen 4 Kasım'dan itibaren çalışmalar durmuştur. İş, yap-işlet-devret yatırım programından çıkartümıştır. İş feshedilmiş olup milli bütçe ile yeniden ihale edilmesi planlanmaktadır" diye konuştu. 


Ankara Son Söz


Geri Dön