26 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı 10900 kişi için kadro açtı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Sağlık Bakanlığı 10900 kişi için kadro açtı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Sağlık Bakanlığı, beklenen ilanı yayınlayarak 10.900 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek başvuru detayları haberin devamında...



Sağlık Bakanlığı 10900 kişi için kadro açtı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Sağlık Bakanlığı 10.900 kişilik kadrolarına başvurmak için sağlanması gereken şartlar

Adaylar sürekli işçi kadrolarına başvurmak için aşağıdaki şartları yerine getirmelidir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 4. maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımalıdır. Not: Yabancı uyruklu adaylar başvuru yapamaz.
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.
  • Başvuru tarihinin ilk gününden itibaren 40 yaşından küçük olunmalıdır. (22/03/1983 tarihinden sonra doğanlar başvurabilir.)
  • Son başvuru tarihi ile birlikte başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan mezun olmalı ve istenilen diğer belgelere de sahip olmalıdır.
  • Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı olmadığına dair belge sunmalıdır. (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)
  • İşe alınmada öncelik hakkına sahip olan adaylardan ilgili Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmalıdır.
  • Silahsız güvenlik görevlisi olarak ataması yapılacak adaylar, tüm bu şartlara ek olarak, 5188 sayılı Kanun'un 10. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) numaralı alt bentlerindeki şartları ile (g) ve (h) bendindeki şartları da taşımalıdır. 

ŞKUR bombayı patlattı! Sağlık Bakanlığına KPSS’siz on binlerce personel alınacak! İşte pozisyonlar ve şartlar!

İŞKUR’dan iş arayanlara müjde! 4958 temizlik görevlisi alacak! İŞKUR başvuru ekranı burada!

Bakan Fahrettin Koca duyurdu! Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 yeni personel alacak!


Geri Dön