20 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Sağlık bakanlığı 30 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını yayınladı. Yapılacak alımlar Teftiş Kurulu Başkanlığı adına olacak. Alımlar Ankara’da gerçekleştirilecek. Alım için tarihler belli oldu. İşte tüm detaylar…



Sağlık bakanlığı müfettiş kurulu adına 30 müfettiş yardımcısı alımı için duyuru yapılmıştı. Duyurun ardından adamların Ankara’da olacağı ve 11-23 Haziran tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Başvuruda bulunmak isteyen kişi yardımcısı adayları 26 Nisan- 5 Mayıs tarihlerinde elektronik ortamda başvuru yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Müfettiş yardımcısı başvuru şartları

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki teftiş kurulu Başkanlığı adına yapılacak 30 müfettiş yardımcısı alımı için bazı başvuru şartları belirlendi. Bu şartlar arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, adli suç kaydının bulunmaması, güvenlik soruşturmasından olumlu bir sonuç almak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmaması, adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 35 yaşını doldurmuş olmaları istenecek. Tüm bunların yanında başvuru yapacak olan müfettiş yardımcısı adaylarının bazı bölümler üzerinden mevzun olması istenecek. Bu bölümler; siyasal bilgiler, iktisadi bilimler, hukuk, iktisat ve işletme olarak sıralanacak.

Belirlenen bölümler üzerinden yurtiçi veya yurtdışında minimum lisans düzeyinde eğitim alınmış olunması gerekecek. Adaylar için alım KPSS P9, P33 ve P48 puan türü üzerinden minimum 80 puan alınması şartı ile yapılacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön