25 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı aylık 2.5 milyona kiraya çıktı!

Sağlık Bakanlığı aylık 2.5 milyona kiraya çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Sıhhiye’deki tarihi binası Defterdarlık hizmeti için valiliğe devredildi. Sağlık Bakanlığı yeni binaya ayda 2.5 milyon TL ödeyecek.



Sağlık Bakanlığı, yıllardır kullandığı Sıhhiye'deki tarihi binasını boşaltıp aylık 2.5 milyon TL'ye kiraya çıktı. Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, bakanlık binası ücretsiz olarak Defterdarlık hizmetleri için  Ankara  Valiliği'ne verildi.

Geçen yıl Bilkent'teki lüks kiralık binaya taşınan Sağlık Bakanlığı şimdi de yıllarca hizmet verdiği tarihi binayı elden çıkardı. 4 bloktan oluşan tarihi bina, Defterdarlık için Ankara Valiliği'ne devredilmek üzere İçişleri Bakanlığı'na tahsis edildi.

Sağlık Bakanlığı aylık 2.5 milyona kiraya çıktı!

MİLYONLAR GİDİYOR

Sağlık Bakanlığı, geçen sene Ağustos ayında Ankara'nın gözde semti Bilkent'te hizmet binası kiraladı. Daha önce otel olarak planlanıp inşa edilen binaya, 2017yılının 5 aylık döneminde 2 milyon TL kira artı KDV olarak toplam 10 milyon 373 bin 267 TL ödendi. 2018 yılında aylık 2.5 milyon TL artı KDV oldu. CHP Manisa eski Milletvekili Yıldız Tur Biçer bir süre önce bu binayı TBMM gündemine getirdi. Biçer SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı daha kaç yıl bu kiraları ödeyecek? Bakanlık bütçesinde görünmeyen kira bedeli, döner sermayeden ödeniyor. Sağlık çalışanlarına ve hastanelere çok görülen döner sermaye, şirketlere kira olarak ödeniyor'' diye konuştu.

BAKANLIK OTEL BİNASINA TAŞINDI


Bakanlığın yeni binası Ankara'nın gözde semti Bilkent'te yer alıyor, bina, otel olarak planlanıp inşa edilmiş.


Geri Dön