24 / 04 / 2024

Sağlık çalışanlarına promosyon müjdesi! Bakanlık devrede!

Sağlık çalışanlarına promosyon müjdesi! Bakanlık devrede!

Türkiye'de gündemden düşmeyen maaş promosyonuna bir yenisi daha eklendi. Sağlık Bakanlığı promosyon için kollarını sıvadı. Peki Sağlık promosyonu ne kadar? 2022 Sağlık personeli ne kadar promosyon alacak? İşte detaylar...



Sağlık çalışanlarına promosyon müjdesi! Bakanlık devrede!

TGRT'nin haberine göre, Adalet Bakanlığı, Polis ve İBB çalışanlarına yapılan promosyon güncellemesi sonrası Sağlık Bakanlığı çalışanları da promosyon iyileştirmesi talebinde bulundu. Sağlık sektöründe ihale usulü yapılan promosyon meselesi, gelen tepkilerden sonra farklı bir yöntemle ilerleyecek.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI PROMOSYON 2022 NE ZAMAN VERİLECEK?

Sağlık çalışanının beklediği haber sonunda geldi, devreye sağlık bakanlığı girdi. Belirli seneler kapsamında ele alınan ve hastane hastane ihale usulü şeklinde verilen banka promosyonu için 2022 senesinde Sağlık Bakanlığı kolları sıvadı. Bakanlık, promosyon güncellemesi için merkezi bir çalışma gerçekleştirildiğini duyurdu. Özellikle pandemi döneminde fedakar çalışmalarıyla takdir kazanan sağlık personellerinin promosyon güncellemelerinin de İBB, Polis ve Adalet Bakanlığı'na göre daha iyi olması bekleniyor. 

DOKTOR PROMOSYONU NE KADAR, KAÇ TL?

Temmuz'da güncellenen doktor maaşları ile birlikte uzman doktorlar ve mesleğe yeni başlayan doktorların hesaplara gönderilen aylık ücretlerinde değişiklikler yapılmıştı. Maaşlarında iyileştirme yapılan doktorlar bu değişiklikten memnun kalırken bir güzel haber de promosyon güncellemesi kapsamında geldi. Banka promosyon anlaşması alanında doktor promosyon oranının kısa süre içerisinde iyileştirilmesi ve hatırı sayılır bir rakama çıkarılması öngörülüyor. Bilindiği üzere son olarak uzman doktor maaşları beklenin ötesinde artış göstermişti. 

HEMŞİRE PROMOSYONU NE KADAR, KAÇ TL?

Kıdemlerine göre aylık ücret alan hemşireler, son olarak Temmuz'da enflasyon rakamlarının ardından maaşlarında güncelleme almıştı. Böylece hemşire maaşları iyi sayılabilecek bir düzeyde artış göstermişti. Fakat esas beklenen fiyat artışının Ocak ayında gelmesi bekleniyor. Gelecek zam ile birlikte 2023 hemşire maaşları da hedeflenen seviyeye ulaşmış olacak. Hemşirelerin sevinecekleri güzel bir haber promosyon oranlarındaki güncellemeyle birlikte geldi. İstihdamı en yoğun iş kolu olan hemşirelikte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm hemşireler yeni promosyon oranını heyecanla beklemeye koyuldu. 

SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYON İÇİN ADIM ATTI!

Geçtiğimiz günlerde 85 bin kişiyi istihdam edeceğini ilan eden Sağlık Bakanlığı, farklı sektörlerde gelen promosyon haberlerinin ardından harekete geçti. İhale usulü gerçekleştirilen promosyon anlaşmalarının askıya alınmasını isteyen Sağlık Bakanlığı, 81 ilin müdürlüklerine gönderilen yazıda merkezi bir promosyon düzenlemesinin yapılacağının işaretini verdi. 

Asgari ücret belli oldu mu? 2023 asgari ücret ne kadar? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Emeklilikte flaş gelişme! Emeklilik yaşınız 36 ay düşebilir

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Doları olanlar hemen bakın sizi yakından ilgilendiriyor


Geri Dön