25 / 04 / 2024

Emeklilikte flaş gelişme! Emeklilik yaşınız 36 ay düşebilir

Emeklilikte flaş gelişme! Emeklilik yaşınız 36 ay düşebilir

Milyonlarca insanın göz kulağı aralık ayında EYT’den gelecek olan haberdeyken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, EYT düzenlemesi ile ilgili olarak kritik bir açıklamada bulundu. İşte detaylar…



Milyonlarca emekli adayı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) görüşmelerinin son ermesini bekliyor. Hükümetten gelen açıklamalara göre de EYT düzenlemesi ile ilgili verilecek resmi karar aralık ayında vatandaşlara duyurulacak.

Meclis'in geçtiğimiz gün açılması ile birlikte de Emeklilikte Yaşa Takılanların gözü kulağı Ankara'ya çevrildi. EYT ile ilgili birçok durum netlik kazanırken, "EYT kademeli mi olacak?" sorusunun yanıtı da cevabını buldu. EYT bekleyecekleri sevindirecek açıklama, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çalışmasının bitirildiğini açıklamıştı. Bakan Bilgin yapmış olduğu son açıklamada, "Son aşamada, tamamladık diyebilirim. Aralık ayında da kamuoyu ile paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti" şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin'in açıklamaları son derece heyecan yaratırken, ortaya atılan diğer bir iddia ise EYT ile ilgili son durumu bekleyenleri tedirgin etti. İlk etapta 1.5 milyon kişinin EYT yasasından faydalanacağı iddiası gündeme oturdu. Söz konusu iddiaların ardından ise o düzenlemenin herkesi kapsayacağı belli oldu.

Emeklilikte flaş gelişme! Emeklilik yaşınız 36 ay düşebilir


Geri Dön