19 / 04 / 2024

Sahilde evi olan yaşadı! Fiyatlar tavan yaptı!

Sahilde evi olan yaşadı! Fiyatlar tavan yaptı!

Pandemiyle beraber değişen yaşam şekilleri en çok konut tercihlerini etkiledi. Sahildeki evlerin trend olduğu bu dönemde deniz kenarında ev fiyatları artış kaydetti. 




Uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim sisteminin yaygınlaştığı pandemide sahil kasabalarındaki evler trend oldu. Akşam'da yer alan habere göre; bu dönemde Bodrum ve Çeşme gibi yerlerde konut fiyatları neredeyse yüzde 100 arttı. İstanbul'un en pahalı olan semtleri Nişantaşı ve Bağdat Caddesi'nde de fiyatlar artışa geçti.

Bodrum ve Çeşme'de talepler patladı

Nişantaşı'nda son bir sene içerisinde metrekare fiyatı yüze 36 artarak 17.800'TL olurken, Bodrum Bitez'de geçen yıl 9.600 lira olan metrekare fiyatı yüzde 102 artışla 17 bin  250 TL rakamına ulaştı. Çeşme'de de metrekare fiyatları yüzde 96 artarak 8 bin 200 TL'den 16 bin 170 TL'ye çıktı. Pandemiyle geçen son bir sene içerisinde Bodrum-Torba'da fiyatlar yüzde 102, Alaçatı'da yüzde 69, Dalyan'da yüzde 82 artış kaydetti. 

Pandemi nedeniyle bu şekilde bir fiyat artışı olduğunu söyleyen  İzmir  Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu "Bu nedenle şehir merkezinden uzak bölgeler talep görmeye başladı. Hal böyle olunca fiyatlar yükseldi. Geçen yıldan bu yana fiyatlar yüzde 70-110 civarında arttı" dedi. Güleroğlu artışın arsa fiyatlarına da yansıdığını belirterek "Çeşme'de ihaleye açılan arsaların fiyatları 2 milyondan 5-5.5 milyon TL'ye çıktı" dedi.

Sahilde evi olan yaşadı! Fiyatlar tavan yaptı!

Bodrum'da fiyatlar dudak uçuklatıyor

Nişantaşı'nda gayrimenkul brokerliği yapan Songül Toprak Özsan ise doğal yaşama ve sahillere göç olduğunu belirterek "Bodrum İstanbul'da Nişantaşı ve Bağdat Caddesi ayarındaki semtlerdeki fiyatlarla eşdeğer ilerliyor" dedi. Bodrum'daki fiyatların dudak uçuklattığını söyleyen Özsan pandemi sonrasında fiyatların normale döneceğini söyledi.

Pandemide yalnızca tatil kasabalarının değil, İstanbul'un sakin yerlerinin de tercih edildiğini söyleyen Akdoğan Şile, Büyükçekmece ve Çatalca gibi bölgelerde fiyatların ortalama yüzde 48 yükseldiğini kaydetti. İstanbul'da fiyat artışında ilk sırada Şile yer alıyor. 

Nişantaşı'nda evini satıp Bodrum'da ev alan karlı çıktı

2020 Nisan ayında Nişantaşı'nda 100 metrekarelik bir evin fiyatı 1.3 milyon TL civarındaydı.Bu evini satıp o tarihte metrekare fiyatı 7 bin 500 TL olan Bodrum'dan 170 metrekarelik konut satın bir kişinin evinin değeri bugün 2.6 milyon TL olacaktı. Nişantaşı'nda ise evin değeri 1.8 milyon TL'de kaldı. Kısaca Nişantaşı'ndaki evini satıp Bodrum'dan ev alan kazançlı çıktı.

Konutta trend deniz kenarı evler!


Geri Dön