02 / 05 / 2024

Şahinbey Belediyesi Meclisi Haziran ayı toplantısı yapıldı!

Şahinbey Belediyesi Meclisi Haziran ayı toplantısı yapıldı!

Şahinbey Belediye Meclisi Haziran Ay'ı İkinci Birleşimi Kurt Ali Kılçık Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Mecliste, 20 adet arsa satışını içeren konu tartışılırken, Satışların seçimler öncesinde yapılmasının manidar olduğu dile getirildi.



17 gündem maddesinin karara bağlandığı mecliste, Mavikent'e yapılacak olan revizyon uygulama imar planının zamanlaması konuşuldu. CHPli Meclis Üyeleri seçime dikkat çekerek zamanlamayı manidar bulduklannı belirtti. 



Kurt Ali Kılçık başkanlığında toplanan Şahinbey Belediye Meclisi, 17 gündem maddesini görüştü. 17 maddenin 4'ü oy çokluğu ile kabul edilirken, 13 madde oy birliği ile karara bağlandı. Barak Mahallesi ve 20 adet arsa satışına dair karara CHP'li ve MHPli meclis üyeleri ret verdi. 



"ZAMANLAMA MANİDAR" 

CHPli Mehmet Dokbay, gündemin 9. maddesinde yer alan 'Mavikent Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlave Revizyon Uygulama îmar Planı teklifi' maddesine ilişkin; "Henüz bir plan yapılmadan satışlar için neden müracaatlan kabul etmeye başladık. Acelemiz neydi de bu insan lan belediyenin önüne yığdık. Biz bu zamanlamayı manidar buluyoruz. Seçim öncesi yaşanan bir istismar söz konusu" şeklinde konuştu. 



"DETAY EKSİK" 

CHPli Yılmaz Kireç ise, gündemin 12. maddesine ilişkin; "12. Maddeye ilişkin komisyon raporunda alan yazmıyor. Satışla ilgili detaylar neden raporda yer almıyor. Biz encümene yetki veriyoruz, imar konusundaki detaylan meclis üyelerinin bilmeleri gerekiyor" dedi. 



Gaziantep Güneş


Geri Dön