25 / 04 / 2024

Şahinbey İbn-i Sina Seyitler Cami açıldı!

Şahinbey İbn-i Sina Seyitler Cami açıldı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi, İbn-i Sina Seyitler Cami’nin açılışını gerçekleştirdi.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi, İbn-i Sina Mahallesi’nde yaptırmış olduğu İbn-i Sina Seyitler Cami’nin açılışını yaparak vatandaşın hizmetine sundu.

Şahinbey Belediyesi'nde yer alan habere göre, caminin açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla gerçekleştirilirken, açılışa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, MHP Şahinbey İlçe Başkanı Cahit Çıkmaz, başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katılım gösterdi.

İbn-İ Sina Mahallemiz Hızla Gelişiyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, maddi kalkınmayı manevi kalkınma ile beraber gerçekleştirmenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Şehrimiz hızla gelişiyor. Belediye başkanı olduğumda Şahinbey ilçesinin nüfusu 683 bin kişiydi. Şu an 1.200.000 binden fazla bir nüfusu var. 500 binden fazla bir artış var. Özellikle 11 tane yeni mahalle kurduk. İbn-i Sina Mahallemizde bu mahallelerden bir tanesi. Birkaç yıl önce burada taş üzerinde taş yoktu. Mahallemizi hızla geliştirip güzelleştiriyoruz. Tabi manevi kalkınmada önemlidir. Mahallede camimiz, Kur’an kursumuz, taziye evimiz var. İnşallah buraları doldurmak artık İbn-i Sina mahallesi sakinlerine düşüyor.” dedi.

Belediye olarak ilçede 76 tane cami yaptıklarını dile getiren Başkan Mehmet Tahmazoğlu, 19 tane de inşaatı süren caminin olduğunu, bu camilerin bir kısmının belediye, bir kısmının kentteki hayırseverler tarafından yaptırıldığını ve ilçede daha çok cami ihtiyacının olduğunu belirtti.

Camilerin Yapılmasını Önemsiyoruz

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, maddi imar kadar manevi imarında çok önemli olduğunu söyleyerek, “Yeni yapılan okul, Kur’an kursu, cami ve sosyal alanlar, insanımızı bir araya getirecek kurumlar. Bir tarafta salt binalar yapılırken, bunları hesap etmeden yola çıkarsak, insanımızın geleceğini de karartmış oluruz. Bundan dolayı da camilerin yapılmasını önemsiyoruz. Kur’an kurslarımızı, camileri ve çocuklarımızın, kadınlarımızın, yaşlılarımızın bu mekânlarda bir araya gelmesini çok önemsiyoruz. 7’den 70’ine insan bizim insanımızdır. Ama son zamanlarda camilerimiz, yaşlılarımız ve erkekler için yapılan mekânlar olarak algılandı. Camilerimiz,  mahalleye yapılan Allah’ın ( Celle Celaluhu) evleridir. Bunun içinde çocuk, kadın, aile, genç ve yaşlısı da var. Biz, bir bütünüz. Yaşlısı olmayanın genci olmaz. Atalarımız, ‘eskisi olmayanın yenisi de olmaz’ demişler. Ama çocuğu olmayanın geleceği olmaz. Bu bakımdan biz camilerimizi ‘ çocuk dostu camiler’ olarak da düşünelim. Camilerde çocuklara, aileye ve gençlere de yer verelim.” dedi.

Konuşmalardan sonra Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun yaptığı duanın ardından kurdele kesilerek cami ibadete açıldı.


Geri Dön