25 / 04 / 2024

Şahinbey Şelale Park açıldı!

Şahinbey Şelale Park açıldı!

Şelale Park’ın açılışı törenle yapıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açılış sırasında törene katılan vatandaşları yanlarına davet ederek açılış kurdelesini birlikte kestiler.




Şahinbey Belediyesi tarafından Güneykent Mahallesi’nde yaptırılan Şelale Park’ın açılışı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı törenle yapıldı. Törene, Bakan Şimşek’in yanı sıra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreni öncesinde Bakan Şimşek ve Başkan Tahmazoğlu, parkı ziyarete gelen vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Bakan Şimşek: “Başkanımızı Ve Ekibini Tebrik Ediyorum”

Törende konuşan Bakan Şimşek,  Şahinbey Belediyesi’nin çalışmalarının büyüklüğüne dikkat çekerek, “Değerli başkanımızın çalışmalarıyla neredeyse her gün bir temel atma ya da bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bu park yapıldıktan sonra vatandaşların hizmetine açılmıştı fakat resmi açılışı yapılmamıştı. Bu sebeple bugün buradayız. Bu parkın Şahinbey’e Gaziantep’e katılmasında başta başkanımız olmak üzere bütün ekibinin emeği var, kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Gaziantep son 10 yıldır büyük bir değişim ve gelişim var. Ben 2007’de buraya geldiğimden bu yana Gaziantep’te ki değişimi ve gelişimi fark ediyorum. Bu yerel idarecilerimizle Ankara’da ki bizlerin iyi bir diyalogu güçlü bir vizyon, güçlü bir program insan yönetiminden, kaynak yönetimine kadar güçlü bir süreci kapsıyor. Gaziantep’in temel sorunlarına yerel yöneticilerimizle birlikte çözüm arayışı buluyoruz.  Gaziantep’e böylesi güzel bir park alanı yaptıkları için Şahinbey Belediyesi’ni tebrik ediyor, parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Tahmazoğlu: “Park Yapımına 6 Yılda 330 Milyon Lira Harcadık”

Şelale Park ve belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise “Modern şehirlerin en büyük göstergesi yeşil alanlardır. Eğer bir şehir modern ise gelişmiş ise insana değer veriyorsa, dünya standartlarına göre kişi başı 10 metrekare yeşil alanı olması gerekiyor. Göreve başladığımızda, yüzde 80’i çarpık yapılaşmış olan ilçemizin hakikaten yüzde 80’inde yeşil alan yok gibiydi. Kentsel dönüşümü önem verdiğimiz gibi, restorasyon çalışmalarına önem verdiğimiz gibi, konut yapımına önem verdiğimiz gibi ilçemizde park yapımına da gerçekten çok büyük önem verdik. Göreve başladığımızda kişi başına düşen yeşil alan 1,3 metrekareydi. İlçemizin nüfusu 6 yılda yüzde 50 arttı, buna rağmen şu anda bizim sadece parklarımızdan kişi başına 5,5 metrekare yeşil alan düşüyor. Ormanlık alanlarımızı da buna kattığımızda kişi başına 12,5 metrekare yeşil alan düşüyor. Sadece burası 180 bin metrekare, hemen arkamızda Şahinbey Parkımız 300 bin metrekare. Türkiye’nin en büyük parkını yaptık 1 milyon 700 bin metrekare alan üzerine. 6 yılda 466 park yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şelale Park tam 180 bin metrekare, daha önce ağaçlandırılmış alan vardı fakat vatandaş buraya giremiyordu. Bu alanda 50 bin metrekare alan hazineye aitti sağ olsun Maliye Bakanımız burayı park yapmak için bize tahsis etti. Buradaki arsa fiyatları o kadar yüksek olmasına rağmen. 5 bin metrekarelik biyolojik göleti olan şelalemiz bulunuyor. Burası gerçekten çok önemli, şehrin içinde yürüme mesafesinde olan bir alan. Vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltmesi bizim için çok önemli. 6 yılda sırf park yapımı için harcadığımız para,  330 milyon lira. Helalı hoş olsun milletimiz her şeyin en iyisine layık. Bu parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından alandaki vatandaşları yanlarına davet eden Bakan Şimşek ve Başkan Tahmazoğlu vatandaşlara makas vererek parkın açılışını birlikte gerçekleştirdiler. Bakan Şimşek açılışın ardından parkı gezdi. Parktaki gölette su bisikleti kullanan Şimşek daha sonra Başkan Tahmazoğlu ile birlikte vatandaşların yanına giderek sohbet etti.

 



Şahinbey Belediyesi


Geri Dön