23 / 04 / 2024

Sait Tosyalı kimdir?

Sait Tosyalı kimdir?

Yapı Kredi Koray GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sait Tosyalı kimdir? Sait Tosyalı, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Sait Tosyalı'nın biyografisi...



Sait Tosyalı kimdir?

Tarsus Amerikan Koleji'nde lise eğitimi alan Sait Tosyalı, eğitimini, AFS Değişim Programı ile gittiği Columbia High School, Teksas-ABD'de tamamladı. Yüksek Öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği (Lisans) ve İşletme (Yüksek Lisans) bölümlerinde tamamlayan Tosyalı,  Koç Holding'de çalıştığı dönemde Stratejik Planlama ve Proje Yönetiminde uzmanlaştı. 

Sait Tosyalı, Topluluk stratejileri doğrultusunda Tüketim Grubunun özelleştirme, büyüme ve şirket satınalma projelerinin fizibilite, ihale ve yönetim süreçlerinde görev aldı. Ambalaj ve Gayrimenkul sektörlerinde faaliyet göstermek amacıyla kurulan yabancı ortaklı şirketlerin yönetimlerinde bulundu.

Topluluğun Tüketim, Enerji ve İnşaat şirketlerinde genel müdürlük görevlerini yöneten Sait Tosyalı, ardından Endüstriyel Gaz Üreticisi Alman Linde Gaz şirketinin Türkiye, Kazakistan ve Ürdün operasyonlarında görev aldı. 


Geri Dön