29 / 03 / 2024

Sakarya Erenler'de 10.9 milyon TL'ye satılık fabrika!

Sakarya Erenler'de 10.9 milyon TL'ye satılık fabrika!

T. C. Sakarya 1. İcra Dairesi, Sakarya Erenler Mahallesi'nde bulunan plastik boru üretimine yönelik fabrika binaları ve müştemilatlarını satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 10 milyon 932 bin 22 TL olarak belirlendi.



Sakarya 1. İcra Dairesi, Sakarya Erenler Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 10 milyon 932 bin 22 TL olarak belirlendi. 


T.C. SAKARYA 1. İCRA DAİRESİ 2014/4493 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : Taşınmazın Özellikleri : Sakarya İl, Erenler İlçe, 822 Parsel No, Sarıcalar mahallesi eriklik Mevkiinde olup yer arsa vasfında olup üzerinde plastik boru üretimine yönelik fabrika binaları ve yardımcı yapılar bulunmaktadır.parsel 31.209,97 m2 olup konum olarak D-100 karayolundan sarıcalar mahallesine giden asfalt yol üzerinde ve karayolunun 700 mt. güneyinde kalmaktadır.sarıcalar mahalle merkezine 800 mt., erenler ilçe merkezine de yaklaşık 6 km.dir.yakın çevresinde yapılışma yoktur.

1- İDARİ BİNA:Bu yapı iki katlı ve betonarme olarak inşa edilmiştir.Dış cepheleri sıvalı ve boyalıdır.Üzerinde çatı bulunmayıp açık teras şeklindedir.Yapının zemin katında muhtelif ofis odaları,yemekhane,lavabo-wc bölümleri;üst katta toplantı salonu,ofıs bölümleri ve lavabo-wc'ler yer almaktadır.Bina içinde zeminler seramik kaplı,duvar ve tavanlar sıvalı ve boyalı,iç kapılar ahşap.dış pencereler renkli PVC kaplı alüminyum doğramalı ve ısıcamlıdır.Binada merkezi sistem katı yakıtlı kalorifer tesisatı mevcuttur. Asansör yoktur.Yapının oturma alanı 324 m2'dir.

2- LOJMAN BİNASI:Bu yapıda iki katlı ve betonarme olarak inşa edilmiştir.Dış cepheleri sıvalı ve boyalı, üzerinde demir doğramadan çatısı mevcut ve onduline örtülüdür.Her bir katında iki ayrı mesken bulunmaktadır.Ancak alt kat mahalde depo-ardiye amaçlı kullanılmaktadır.Üst katta üç oda.bir mutfak,banyo-wc bulunmaktadır.Alt katta mutfak bulunmayıp dört oda mevcuttur.İç kısımlarda zeminler seramik kaplı,duvar ve tavanlar sıvalı ve boyalı,iç kapılar ahşap,dış pencereler renkli PVC kaplı alüminyum doğrmalaı ve ısıcamlıdır.Binada merkezi sistem katı yakıtlı kalorifer tesisatı mevcuttur. 176 m2 inşaat alanına sahiptir.

3- GÜVENLİK BİNASI(BEKÇİ KULUBESİ):Bu yapı tek katlı ve betonarme olarak inşa edilmiştir.Dış cepheleri dekoratif tuğla kaplı,üzerinde çatı mevcut ve shingle örtülüdür.Kapı pencere doğramaları ahşaptır.Yapı 35 m'dir.

4- ANA FABRİKA BİNASI(A BLOK):Bu yapı ön tek katlı çelik kontrüksiyon, arka kesimde iki katlı betonarme olmak üzere birbirine bitişik iki ayrı binadan oluşmaktadır.Öndeki çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemli olan yapının üzerinde yine çelik konstrüksiyondan çatısı mevcut ve trapez kesitli sac kaplıdır.Bu bölümün cepheleri de tamamen yine trapez kesitli sac kaplıdır.İç kısımda zeminler epoksi esaslı ve helikopter tesviyeli şap betonludur.Ana binanın ön tarafında eski ofis bölümleri bulunmaktadır.Arka kesimdeki iki katlı betonarme yapının üzerinde yine çelik konstrüksiyondan çatısı mevcuttur.çatı üzeri trapez sac kaplıdır.Bu yapının da dış cepheleri yine trapez kesitli sac kaplanmıştır.Bu üretim binası tek katlı çelik konstrüksiyon bölümünde 5.600 m2 arkadaki iki katlı betonarme bölümde de 1010 m2 x 2 kat=2020 m2 olmak üzere toplamda 7.620 m2 inşaat alanına sahiptir.

5- ANA FABRİKA BÎNASI(B BLOK):Bu yapı tamamen çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemli olarak inşa edilmiştir.Üzerinde yine çelik konstrüksiyondan makaslı çatısı mevcut ve trapez kesitli sac kaplıdır.Binanın dış cepheleri de tamamen trapez kesitli sac kaplıdır.Binanın dış cepheleri de tamamen trapez kesitli sac kaplıdır.İç kısımda zeminler epoksi esaslı ve helikopter tesviyeli şap betonludur.Binanın dış bitişiklerinde ana bina ile birlikte kullanılan ve ana binanın parçası durumunda olan ilave sundurmalar vardır. 1.985 m2 inşaat alanına sahiptir..

6- SUNDURMA YAPILARI:Bu yapılar parselin kuzey ve batı sınırlarının tamamına yakını ile alanın muhtelif bölgelerinde yer almaktadır.Tamamı çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemlidir.Sundurma olarak geçmekle beraber nitelikli yapılardır.Üzerlerinde yine çelik konstrüksiyondan çatıları mevcut ve trapez kesitli sac kaplıdır.Zeminleri beton olan bu yapıların tamamının inşaat alanı toplamı 3.065 m2'dir.

7- YARDIMCI PREFABRİK YAPILAR:Bu yapılar taşınmazın orta kesimlerinde yemekhane, çay salonu,soyunma-giyinme bölümleri,lavabo-wc vs.,amaçlı olarak yapılmışfh^Tamamen prefabrik malzemelerden yapılmıştır.Dış cepheleri betopan pano kaplı,üzerlerinde demir onamadan çatıları • mevcuttur.Toplamda 600 m2 inşaat alanına sahiptir

8- TRAFO BİNASl:Bu yapı parselin güney sınırında yer almaktadır. Oldukça yüksek ve tek katlı olan yığma kargir yapının dış cepheleri sıvalı ve boyalı, üzerinde çatı mevcut ve onduline örtülüdür.42 m2 inşaat alanına sahiptir.

Yüzölçümü : 31.209,97 m2

Kıymeti :10.932.022,00 TL

KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler : Bizim dosyamız dışında iki adet daha İPOTEK kaydı vardır. 


Satış Günü : 07/04/2016 günü 14:00 - 14:20 arası

2. Satış Günü : 02/05/2016 günü 14:00 - 14:20 arası

Satış Yeri : GÜNEŞLER MERKEZ MH.ESKİ  Ankara  CD.NO:318(ADAPAZARI

BELD.BŞK.LİGİ EK BİNASI) ADAPAZARI

Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İtlas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/4493 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 17/02/2016


Geri Dön