25 / 04 / 2024

Sakarya Taraklı Meydanı'nda sona gelindi!

Sakarya Taraklı Meydanı'nda sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı’da devam eden çevre, ulaşım, altyapı ve içme suyu yatırımlarını inceledi. İşte Taraklı yatırımlarında son durum...




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı’da devam eden çevre, ulaşım, altyapı ve içme suyu yatırımlarını inceledi. Toçoğlu’na AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Erdal Özen, Büyükşehir Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, muhtarlar ve meclis üyeleri de eşlik etti.


Taraklı’ya 4 Milyonluk Proje

İlk olarak ilçede devam eden altyapı ve içme suyu yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Taraklı’da başlattığımız 7 kilometrelik içme suyu hattında çalışmalarımız tamamlandı. Bir diğer altyapı projemiz de kanalizasyon ile ilgili. 24 kilometrelik bu hatta da çalışmalar sürüyor. 4 milyonluk bu yatırımın da tamamlanmasıyla ilçemizi sağlam altyapıyla buluşturmuş olacağız. Ayrıca Taraklı’da alternatif kaynak arama çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üst köylerde içme suyu sondaj çalışmaları başlattık” diye konuştu.


Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

İlçede devam eden asfalt çalışmalarını da inceleyen Başkan Toçoğlu, “Taraklı ana caddesi üzerindeki asfalt işlemlerini ekiplerimiz tamamladı. Çevre Yolu,  Ankara  Caddesi, Mahrumlar Mahallesi, Taraklı Termal Yolunda ve ilgili arterlerde işlemlerimiz sonlandı. Şuana kadar ilçe merkezinde 18 bin tonluk asfalt atağı yaptık. Ara sokaklar için de ilçe belediyemizle koordineli bir şekilde asfalt çalışmalarını yapıyoruz. Yaklaşık 9 kilometrelik Taraklı eski yoluna da kısa süre içerisinde girecek; bu caddeyi de yenileyeceğiz” ifadelerini kullandı.


Taraklı Meydan Yaza Hazır

Büyükşehir Belediyesi eliyle Taraklı’ya kazandırılan meydan projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Toçoğlu, “Taraklı Meydan Projemizde artık sona geldik. Çalışma büyük ölçüde tamamlandı. Ekiplerimiz bu aşamada meydanın ışıklandırma ve çevre düzenlemeleriyle ilgili ayrıntılarını tamamlayacak. Yaz ayları itibariyle meydan Taraklı’nın hizmetinde olacak. Böylece Taraklılı kardeşlerimize yeni bir buluşma noktası da kazandırıyoruz. Bu meydanın Taraklı’yı ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası olacağını düşünüyoruz. Bölgenin estetik ve mimarisine gölge düşürmeden oldukça titiz bir proje nihayete erdirildi. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.


Kılıç’tan Birlik ve Beraberlik Vurgusu

İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Bugün değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile birlikte güney bölgemizde incelemelerde bulunduk. Taraklı’da her alana yayılan Büyükşehir çalışmalarını yerinde inceledik. Öncelikle Büyükşehir ve SASKİ’yi hayata geçirilen bu yatırımlardan dolayı tebrik etmek istiyorum. Hamdolsun AK Parti’nin her daim hizmeti önceleyen yaklaşımı şehrimizin 16 ilçesinde kendisini hissettirmeye devam ediyor. Öne çıkan belediyecilik hizmetlerinin yanında, hükümetimizin de şehrimizle ilgili önemli çalışmaları var. Yeni bir Sakarya inşa etmek adına birlik ve beraberliğimizle gece gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


Toçoğlu’na Hizmet Teşekkürü

Taraklı’da hayata geçirilen çalışmalardan ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür eden Tacettin Özkaraman ise şunları söyledi; “Taraklımıza altyapı ve içmesuyu konusunda önemli yatırımlar yapıldı. Asfalt konusunda da Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’ndan talep ettiğimiz tüm başlıklar bir bir tamamlandı. Ayrıca ilçemizin turizm göstergelerine çok olumlu katkılar sunacak meydan projesi bitmek üzere. Biz Taraklılılar olarak tüm bu projelerden dolayı çok mutluyuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu olmak üzere; SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş ve ekiplerine ayrıca teşekkür etmek istiyoruz.”



Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön