29 / 03 / 2024

Sakarya'daki Millet Bahçesi 63 bin metrekare olacak!

Sakarya'daki Millet Bahçesi 63 bin metrekare olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Millet Bahçesi yapılmasına ilişkin açıklama yaptı. Zeki Toçoğlu, Stadyumun arkasındaki arsa hem de Çark Mesireyi de projenin içine katarak 63 bin metrekarelik bir alanı bir şehir parkı olarak değerlendirmeyi planlıyoruz'' dedi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kentteki eski stadın yerine Millet Bahçesi yapılmasına ilişkin, "Bölgeyle ilgili çalışmaya başladıklarını, stadyumun arkasındaki arsa hem de Çark Mesireyi de projenin içine katarak 63 bin metrekarelik bir alanı bir şehir parkı olarak değerlendirmeyi planlıyoruz." dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) "Millet Bahçesi" projesi hakkında basın mensuplarına bilgi veren Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya mitingi sırasında bu projenin müjdesini verdiğini hatırlattı.

Toçoğlu, şöyle konuştu: "Bizim daha önce TOKİ'yle yaptığımız anlaşma neticesinde yeni yapılan stat karşılığında, eski stat arazisi TOKİ'ye devredilmiş ve bu arazi  TOKİ  tarafından Şen Piliç'e satılmıştı. Miting öncesi yaşanan sürecin ardından bir takas karşılığında anlaşma sağlandı. Bu konuda Şen Piliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar'a da çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçte Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konuyu Cumhurbaşkanımıza hatırlatmış ve konu yeniden gündeme geldi. Bölgeyle ilgili çalışmaya başladık, stadyumun arkasındaki arsa hem de Çark Mesireyi de projenin içine katarak 63 bin metrekarelik bir alanı bir şehir parkı olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Formaliteler sonuçlandığı zaman hemen kazma vurulacak."

 

Sakarya’da stat alanı Millet Bahçesi olacak!


Geri Dön