18 / 04 / 2024

Sultangazi'deki millet bahçesi yapılacak alanın planları değiştirildi!

Sultangazi'deki millet bahçesi yapılacak alanın planları değiştirildi!

TOKİ, Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilecek Millet Bahçesi projesinin planlarını hazırladı. 290 bin metrekare büyüklüğündeki alanın 166 bin metrekaresi Millet Bahçesi, 65 bin metrekaresi ise konut olacak.



Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi'nde 290 bin metrekare büyüklüğündekilik alanda Sultangazi Belediyesi'nin talebi üzerine plan çalışması gerçekleştirildi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre;  TOKİ  tarafından düzenlenen imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı ve askıya çıkarıldı.

Maliye Hazinesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki 290 bin metrekare büyüklüğe sahip arazi, mevcut planlarda “Resmi kurum-karayolları kamulaştırma alanı”, “Taşkına Maruz Alan” ve “park” fonksiyonundaydı.

Sultangazi deki millet bahçesi yapılacak alanın planları değiştirildi!

Plan değişikliği ile dev arazinin 65 bin metrekaresi gelişme konut alanı, 4 bin metrekaresi otopark, 4 bin 500 metrekaresi cami, 166 bin 771 metrekaresi millet bahçesi, 30 bin metrekaresi “resmi kurum alanı” şeklinde yapıldı.

97 BİN METREKARE KONUT İNŞAATI

Gelişme konut alanında emsal 1.50, yükseklik 6 kat olarak belirlendi. Bu kısımda 97 bin 557 metrekare inşaat hayata geçirilecek ve yaklaşık 3 bin 900 yeni nüfus olacak. Karayolları Bakım ve Onarım Tesisi inşa edilecek resmi kurum alanında emsal 1.50, yükseklik 4 kat şeklinde düzenlendi.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?


Geri Dön