25 / 04 / 2024

Sakarya'ya 2 bin konut müjdesi!

Sakarya'ya 2 bin konut müjdesi!

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “Bahçelişehir Projesi üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalışmaktayız. Proje kapsamında ilçemiz sınırlarında belirlediğimiz alan içerisinde 100, 150, 200 metrekareden oluşan konutlar inşa edeceğiz" dedi




Ferizli Kentsel Gelişim Projesi Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Başkan Toçoğlu, “Yüksek binalar insanların toprakla, hayatla, doğal yaşamla temaslarını kesmektedir. Biz şehirlerimizin, Sakarya’mızın yatay büyümesinden yanayız. İnsanlarımızın hayatla olan bağını zayıflatacak olan yüksek yapılardan uzak durmalı, binayı, yüksekliği değil insanı merkeze alan yapılar kurmalıyız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ferizli Belediyesi Kentsel Gelişim Projesi Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Hasan Ali Çelik, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Bilgehan Doğru, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk,  SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, Büyükşehir Bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


2 bin adet konut yapılacak

Programın açılış konuşmasını yapan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “Bahçelişehir Projesi üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalışmaktayız. Proje kapsamında ilçemiz sınırlarında belirlediğimiz alan içerisinde 100, 150, 200 metrekareden oluşan konutlar inşa edeceğiz. Yapılacak olan konutlar tek katlı olacak. Toplam 2 bin adet konut inşa edeceğiz. Bu alanda ibadethaneler, alış veriş merkezi, spor ve piknik alanları, sağlık tesisi, belediye hizmet binası yer alacak. Büyükşehir Belediyemizle altı yıl içerisinde ilçemize önemli yatırımlar yaptık. İnşallah bu projemizle de Ferizli’nin gelişiminin devam etmesini sağlayacağız. İlçemizde yapılan yatırımlar için Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün’e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum. Projemiz şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.


Önemli İlçelerimizden Biri Haline Gelecek

Başkan Zeki Toçoğlu, “Hiçbir zaman günü kurtaracak yatırımları planlama peşinde olmadık. Her zaman gelecek dedik, ilçelerimizi geleceğe hazırlıyoruz, hazırlayacağız dedik. Gerek hükümetimiz ve gerekse yerel yönetimlerle gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bırakmak için çalışıyoruz. 12 yıldır uyguladığımız kat sınırlaması ile şehrimizin yatay büyümesine olanak sağladık. Yüksek binalar insani değildir. Yüksek binalar insanların toprakla, hayatla temaslarını kesmektedir. Biz şehirlerimizin, Sakarya’mızın yatay büyümesinden yanayız. İnşallah tanıtımı gerçekleştirilen proje ile Ferizli gelişimini sürdürecek İnsanlarımızın hayatla olan bağını zayıflatacak olan yüksek yapılardan uzak durmalı, binayı, yüksekliği değil insanı merkeze alan yapılar kurmalıyız” ifadelerini kullandı.


Şehrimiz ve İlçelerimiz Geleceğe Hazırlıyoruz

Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise, “AK Parti iktidarıyla Ferizli ilçemiz önemli yatırımlara kavuştu. Gerek eğitim gereksek sosyal yatırımlarla ilçenin geleceğine güvence verildi. Artık her alanda gelişen bir Ferizli var. Bölgeye kurulan OSB’lerle istihdama katkı sağladık. Hamdolsun gerek hükümetimiz gerekse yerel yönetimler çalışmalarına devam ediyor. İnşallah bu yakalanan uyum ve işbirliği daha da güçlenecek. Ferizli istikrara güçlü bir destek verdikçe yeni yatırımlarda hayata geçirilmeye devam edecek” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön