27 / 04 / 2024

Sakarya'ya 47 yeni sağlık tesisi kazandırdık!

Sakarya'ya 47 yeni sağlık tesisi kazandırdık!

Sakarya'da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sağlıkta toplam bin 335 yataklı, 17'si hastane olmak üzere, 47 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık'' diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisi tarafından Sakarya'da düzenlenen mitingde düzenlenen konuşmada, bölgede 17 yılda 24 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyerek, eğitimde 3 bin 136 yeni derslik inşa ettiklerini, 86 binden fazla öğrencinin yüksek öğrenim gördüğü şehre 2. devlet üniversitesi olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni kurduklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yüksek öğrenim öğrencileri için 9 bin 554 kişi kapasiteli yurtları açtıklarını, 2 yıla kadar Pamukova'da 250 kişilik bir yurt daha açacaklarını belirten Erdoğan, şehre 28 bin seyirci kapasiteli bir stadyum, spor salonları, futbol sahaları inşa ettiklerini kaydetti.

Eski stadın yerine yapacakları Millet Bahçesi'nin çalışmalarına kısa sürede başlayacaklarını müjdeleyen Erdoğan, 2020'de Türkiye'de ilk defa yapılacak Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası'nı Sakarya'ya getirdiklerini açıkladı.

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde sporcuların yanında, tüm halka da hizmet verdiklerini kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sakaryalı ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarımıza, engellilerimize toplamda 1,3 katrilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık. Sağlıkta toplam bin 335 yataklı, 17'si hastane olmak üzere, 47 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 200 yataklı Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile birlikte 6 sağlık tesisimizin inşaatı sürüyor. İhale sürecinde olan bin yataklı Sakarya Şehir Hastanemizin yapımına inşallah yakında başlıyoruz. Sakarya'da bugüne kadar 7 bin 362 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla 179 bin Sakaryalı kardeşimizin sorununu çözdük. Adalet hizmetlerinin etkin yürütülmesi için Sakarya'da İstinaf Mahkemesini faaliyete geçirdik. Ulaştırmada 133 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 268 kilometre ilave ile 401 kilometreye çıkardık."

- Sakarya'ya yatırımlar 

Uzunluğu 398 kilometre olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Odayeri-Kurtköy ve Odayeri-Yassıören aralarını daha önce trafiğe açtıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Çatalca Yassıören kesimiyle, Habibler Kavşağı-Başakşehir Kavşağı arasının resmi açılışını da üç gün önce Çatalca'da yaptıklarının altını çizdi.

Buradan Kocaeli'ne geçip, orada mitingi yapıp, canlı bağlantıyla otoyolun yaklaşık 45 kilometrelik kesiminin daha açılışını yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Projenin 257 kilometrelik Kurtköy-Akyazı kesiminin tamamını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Bu otoyolun, ana yol, bağlantı yolu ve kavşak kollarıyla birlikte 67 kilometresi Sakarya il sınırları içindedir. Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul-İzmir Otoyolu'na da bağlantısını sağlayarak bu iki projeyi birbirine entegre ediyoruz. Böylece Marmara Bölgesinin kuzey-güney ve doğu-batı aksında konforlu bir güvenli erişim sağlamış oluyoruz." dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'daki bir diğer önemli yol projesinin de Karasu Tüneli'nin de içinde olduğu Kaynarca-Karasu-Kocaeli-Ankara Hududu Bölünmüş Yolu olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Buradaki çalışmaları da önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Yapımı devam eden Akyazı-Dokurcun-Ballıkaya varyantı bölünmüş yolunu, İstanbul, Edirne, Gümüşova otoyollarındaki çalışmaları da seneye tamamlıyoruz. Adapazarı-Hendek ayrımı, Karapürçek Akyazı yolundaki çalışmaları, Körfez Kavşağı, Gümüşova Kavşağı'ndaki çalışmaları, Sinanoğlu Limandere şehir geçişini ve Sakarya Topça Köprülü Kavşağı'nı da bu yıl bitiriyoruz. Çevreyolu dahil, İznik-Mekece yolunu ise 2 yıla kadar tamamlıyoruz."

- "Karasu Limanı Karadeniz'den dünyaya açılan kapı olmaya adaydır"

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın, aynı zamanda Sakarya'nın projesi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hızlı treni getirmenin yanında Sakarya'ya hızlı tren fabrikasını kurmak da şüphesiz bize nasip oldu. Bunu biz kurduk. Türkiye'de teknolojisi bulunmayan her türlü hızlı tren setlerini ve modern metro araçlarını artık Sakarya'da üretiyoruz. Toplam maliyeti 10,5 katrilyon lira olan Gebze-Halkalı Hızlı Tren Hattı, İpek Demiryolu'nun ülkemizden geçen bölümünün önemli bir bağlantısını oluşturuyor. Bu projeyi de yakında hayata geçiriyoruz." diye konuştu. 

Sakarya sanayisi için çok önemli bir proje olan ve yapımı için temeli 1995 yılında atılan Karasu Limanı'nı tamamlayıp, işletmeye açtıklarını söyleyen Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Sahip olduğu kapasite ve sunduğu taşıma avantajlarıyla bu liman Karadeniz'den dünyaya açılan kapı olmaya adaydır. Şehri, Karasu Limanı'na ve sanayi tesislerine bağlayacak demiryolu projemizin yapımı devam ediyor. Bu demiryolunu Ereğli ve Bartın limanlarına bağlayacak bir başka projemizin etüt çalışmaları da sürüyor. Ada Ekspresi'nin seferleri yüksek hızlı tren çalışmaları sebebiyle durdurulmuştu. Sakarya'nın bu imkandan daha fazla ayrı kalmasına gönlüm razı olmadı. Hemen seferlerin başlatılması talimatını verdim ve ilk tren cumartesi günü öğle vakti yanımızdaki istasyona ulaştı. Bundan sonra her gün 5 gidiş, 5 geliş olacak şekilde Adapazarı-Pendik arasında sefer yapacak. Hayırlı olsun. Sakarya'da iki baraj, bir gölet inşa ettik. 3 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz. Bunlardan biri de şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Ballıkaya Barajı'dır. İnşallah bu barajı da yakında hizmete alıyoruz. İnşa ettiğimiz sulama tesisleriyle, 38 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Yapım çalışmaları devam eden sulama tesisleriyle 44 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız."


Geri Dön