29 / 03 / 2024

Sakarya'ya yeni kültür ve kongre merkezi inşa edilecek!

Sakarya'ya yeni kültür ve kongre merkezi inşa edilecek!

Sakaryayı kültür kenti yapacaklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kente yeni bir Kültür ve Kongre Merkezi hediye edeceklerini söyledi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Mart Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında 7-8 Mart tarihlerinde ‘Midas’ın Kulakları’ isimli oyunu AKM’de sergilemek için Sakarya’da bulunan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş’i, Afet ve Koordinasyon Merkezi’ndeki makamında ağırladı. Başkan Toçoğlu’na oynanacak oyun ile ilgili bilgiler veren Keleş, Toçoğlu’na Trabzonspor forma ve atkısı hediye etti.




Yeni Kültür ve Kongre Merkezi

Sakarya’ya yeni bir Kültür ve Kongre Merkezi hediye edeceklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Bu merkez ile birlikte tüm kültür ve sanat faaliyetlerimiz ile birlikte tiyatro içinde tam donanımlı çok güzel bir salon ortaya çıkaracağız. Böylece sahnelenen oyunlar çok daha nitelikli bir hal alacak. Sakarya’yı kültür faaliyetleri ile ön plana çıkan, kültürün başkenti olan bir şehir haline getirmek istiyoruz. Şehrin merkezinde yer alacak olan projemizle hemşerilerimiz rahatlıkla bu kültür-sanat organizasyonlarına katılabilecekler. İnşallah önümüzdeki süreçte de kültür sanat yatırımlarımız bu hedef doğrultusunda devam edecek” ifadelerini kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön