18 / 04 / 2024

Salgın yüzünden en çok gelir kaybı yaşayan kadınlar oldu!

Salgın yüzünden en çok gelir kaybı yaşayan kadınlar oldu!

Dünya genelindeki kadınlar, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı.



Uluslararası sivil toplum kuruluşu Oxfam'in yeni raporuna göre, salgından en çok etkilenen kadınlar oldu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; 2020'de 64 milyondan fazla kadın salgın nedeniyle işini kaybetti, 98 ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasına eşdeğer 800 milyar dolar gelir kaybetti. Kadın istihdamında yüzde 5 olan kayıp oranı, erkeklerde yüzde 3,9. 

Salgın yüzünden en çok gelir kaybı yaşayan kadınlar oldu!

Oxfam International İcra Direktörü Gabriela Bucher, 800 milyar dolarlık gelir kaybına ev hizmetleri, marketler, terziler gibi kayıt dışı istihdama maruz kalan milyonlarca kadının gelir kaybını içermediğini ve ekonomik kaybın daha çok olduğunu belirtti. 

Tahminlere göre 2021 yılında  dünya genelinde 47 milyon kadının daha aşırı yoksulluğa düşeceği söyleniyor.

Yoksulluk gerçekten azalıyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön