19 / 04 / 2024

Veli Ağbaba: Gelir kaybı yaşayanların kiralarını hükümet karşılamalı!

Veli Ağbaba: Gelir kaybı yaşayanların kiralarını hükümet karşılamalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan vatandaşların kira borçlarının hükümet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti...



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüsün işsiz kalan vatandaşlara etkisiyle ilgili konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ağbaba, "Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağının bitiş tarihi itibarıyla 3 ay daha uzatılması gerekmektedir" dedi..

Ağbaba, yazılı açıklamasında, koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik sorunların, ülkede en çok ücretli çalışanları etkilediğine dikkat çekti.

Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"Ücretsiz izne çıkartılan işçilere bu süreçte aylık 2 bin 324 lira asgari ücret düzeyinde ödeme yapılmalıdır. Faaliyetleri bu süreçte durdurulan iş yerlerinde çalışan işçilerin gelir kayıpları devlet tarafından İşsizlik Sigorta Fonu'ndan karşılanmalıdır. İşsizlik Sigorta Fonu sadece çalışanlar için tahsis edilmelidir. İşverenlere veya kamu bankalarına teşvik olarak kullanılmasının önüne geçilmelidir. Düzensiz ve keyfi olarak yapılan sosyal yardımlar yerine tüm yurttaşların geçimini sağlaması için aile sigortası uygulaması hayata geçirilmelidir. Asgari ücret tespit komisyonu 2020 yılı için ikinci kez toplanmalı, asgari ücret tekrar belirlenmelidir. Gelir kaybı yaşayan yurttaşların kira, fatura ve kredi borçları hükümet tarafından gelir kaybı süresince karşılanmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan Kovid-19'un 'iş kazası' statüsünden çıkarılmasına yönelik genelge iptal edilmeli, Kovid-19 iş kazası ve meslek hastalığı kapsamına alınmalı, çalışanlar adına neden olabilecek hak kayıplarının önüne geçilmelidir."

Bendevi Palandöken: Esnafın kiraları için kredi desteğine ihtiyaç var!

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet iş yeri kapanan esnafın kirasını karşılamalı! 

İş yeri kiralarının ödenmemesi mücbir sebep mi?


Geri Dön