20 / 04 / 2024

Salih Kenan Şahin: İşimiz sosyal belediyecilik!

Salih Kenan Şahin: İşimiz sosyal belediyecilik!

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin vatandaşların sorularını yanıtladı...



BAŞKANIM Pendik'te neden bir emekli lokali yok? Emeklinin 50 kuruşa çay içip gazete okuyabileceği bir tesis istiyoruz. (Ali ZİYA)

BAŞKAN: Belediyemize ait tüm halkımızın faydalanabileceği ilçemizin muhtelif yerlerinde sosyal tesislerimiz mevcut. Son olarak yıllardır halka kapalı olan Güzelyah sahilini açarak halkı denizle buluşturmanın güzel bir örneğini sergiledik. Artık vatandaşımız bir yanda çok cüzi bir bedel ödeyerek çayını yudumlarken bir yandan da denizle buluşmanın keyfini sürüyor. Tesisimizde hem yemek yenilebiliyor hem de çay içilebiliyor. Sosyal belediyeciliğin görevlerinden biri de halkın mutluluğunu sağlamaktır. Çalışmalarımızı artarak sürdüreceğiz.

Metro Pendik'e kadar gelecek

İDO iskelesi ile  Ankara  Caddesi arasında kalan karanlık sokaklarda ayyaş, berduş ve travestiler cirit atıyor... Metro istasyonu, Pendik'e değil de neden bir mahalle olan Kaynarca'ya yapılıyor?

BAŞKAN: Pendik hızla gelişen bir ilçe. 5 yıldızlı otelleri, 750 yat kapasiteli marinası, büyük alışveriş merkezleri, Sabiha Gökçen Havalimanı ve modern konutları ile tam bir cazibe merkezi. 562 hin kişilik nüfusuyla arlık Anadolu Yakası'nın en yoğutl unlusuna sahip bir ilçe, ribclle, yoğunluk ve yer alan nüfus bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor emniyet güçlerimizin bo konuda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerine inanıyorum. Açıkta yiyecek satılması konusunda zabıta ekiplerimiz sürekli denetimlerini sürdürüyor ve sağlıksız uygunsuz koşullarda üretilen her türlü gıda maddesini el koyup imha işlemini gerçekleştiriyor. Metro konusuna gelirsek; şu aşamada Kartal - Kadıköy arasında hizmet verecek, sonraki etaplarda da Pendik'e kadar gelecek. Güzergahı itibari ile E-5 (D-100) karayolu altından çalışmalar devam ettiği İçin bunun değişmesi söz konusu değildir. Ayrıca yakında Pendik çalışmaları başlayacak olan  Marmaray  projesiyle mevcut banliyö hattı revize edilerek halkımızı istedikleri yere ulaştıracaktır.

Hafriyat kamyonlarına gerekli ceza kesildi

KAVAKPINAR Mahallesi'nde yapımı devam eden Binbir Evler mevkii şu anda toz duman. Bayram Sokak daha da kötü durumda. Hafriyat firması bölgeyi özel garajı gibi rahatlıkla kullanıyor...

BAŞKAN: Bölgedeki hafriyat kamyonlarının yol açtığı sıkıntı ile ilgili arkadaşlarımıza daha önce de şikayet gelmiş, bunun üzerine taşeron firmaya cezai işlem uygulanmıştır. Zabıta ekiplerimizi o bölgeyi daha bir dikkatli taramaları için göndereceğiz. Çevre kirliliğine yol aran firmalara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.
Akşam/Eren DEMİR, Taşkın SU


Geri Dön