20 / 04 / 2024

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’a tam bu kadar gelir getirecek!

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’a tam bu kadar gelir getirecek!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ana sponsoru olan Mastercard ve ödeme sisteminin en büyük aktörlerinden Garanti BBVA Ödeme Sistemleri 10 Haziran tarihinde oynanacak finalin Türkiye’ye ekonomik açıdan katkısını hesapladı. Yapılan hesaplamaya göre, İstanbul’a tam 75 milyon euro gelecek!



Mastercard olarak, Şampiyonlar Ligi’nin son üç final maçına ev sahipliği yapan kentlerdeki kart harcamalarını analiz ettik. Türkiye’nin 2022’deki 44 milyar Euro’luk toplam turizm geliri ve İstanbul’un aynı dönemde toplam turist harcamalarındaki yüzde 40 oranındaki payını dikkate aldığımız zaman, finalin oynandığı hafta sonu, taraftarların 75 milyon Euro değerinde bir harcama yapacağınız ön görüyoruz” şeklinde konuştu.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Murat Çağrı Süzer ise, “Futbol günümüzde yalnızca bir spor değil, direkt ve dolaylı olarak etki ettiği sektörlerle beraber dev bir endüstri.

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’a tam bu kadar gelir getirecek!

Futbolun hem bölgesel hem global bağlamda ülke ekonomilerine de katkı verdiği bir gerçek. Ödeme sistemleri de bu sporun bu devasa ekosistemi içinde futbolseverlerin, taraftarların maksimum etkileşim içinde yer aldığı sektörlerden biri. Futbol tutkusu Türkiye’de ön planda. Taraftarlık olgusu, kitleleri takım tutmanın ilerisinde marka seçeneklerine, alışveriş alışkanlıklarına kadar etkiliyor.

Garanti BBVA olarak biz futbolun meydana getirdiği bu etkiyi, trendleri ve alışveriş alışkanlıklarını, 25 milyonu aşan kart müşterimiz nezdinde net bir biçimde gözlemleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

2023 kurbanlık fiyatlarında flaş gelişme! Fiyatlar belli oldu mu? İşte kurbanlık fiyatları!

e-Devlet’ten IBAN numarasını girenlerin hesabına para yatacak!

Emekliye kademeli zam gelişmesi! Kademeli zam ilk defa masada!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön