18 / 04 / 2024

Samsun Ayvacık Arap yatırımcıların popüler adresi oldu!

Samsun Ayvacık Arap yatırımcıların popüler adresi oldu!

Türkiye'nin yeni gözde ilçeleri arasında yer alan Samsun Ayvacık, Arapların yatırımcıların popüler adresi oldu...




Samsun'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve ortasından Yeşilırmak-Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj göllerinin geçtiği Ayvacık, yerleşim bakımından İsviçre'de bulunan Landwasser Irmağı kenarında yer ala Davos'a benzetiliyor. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, ilçe, özellikle Arap yatırımcıların da gözdesi durumunda… Ayvacık'a yapılan yatırıma inanamayacaksınız…

Karadeniz iskân tarihinin ilk yaşam tercih alanı olan Samsun, ciddi kültür birikim merkezlerinden biri olma özelliğine sahip… Bu zengin birikimin önde gelen kültür merkezlerinden biri de Ayvacık… 

Su sporlarından gençlik kamplarına, doğa yürüyüşlerinden yöresel lezzetlere ev sahipliği yapan ilçe, 'Samsun'un saklı cenneti' olarak biliniyor. Ormanlarla kaplı doğal manzarası, tarihi ve turistik mekânlarıyla turizm potansiyeli yüksek olan Ayvacık ilçesi Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce üç yılda yapılan 46,5 milyon liralık yatırım ve çalışmalarla da ilgiyi artırdı.

Ayvacık muhteşem doğası ve temiz havasıyla, gelen ziyaretçileri adeta büyülüyor. Son zamanlarda yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ayvacık, yatırımcıların destekleriyle daha da gelişti.

Tatil köylerinin ve tesislerin inşa edilmesiyle zamanla yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi halini alacağı öngörülüyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2010'da turizm bölgesi ilan edilen ve 22 bin nüfusu olan Ayvacık'ta geçtiğimiz yıllarda Arap yatırımcılar, çeşitli tesisler inşa etmek için bölgede 40 dönüm arsa satın almıştı.

Araplar Yalova’da emlak piyasasını ele geçirdi!

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!


Geri Dön