28 / 03 / 2024

Samsun Teknopark inşaatında sona gelindi!

Samsun Teknopark inşaatında sona gelindi!

Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi ( Teknopark ) Yönetici Anonim Şirketi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Toplantı öncesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı devam eden Teknopark gezildi...




OMTEL Deniz Otel’de düzenlenen toplantıya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muhammet Dervişoğlu, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası eski Başkanı Ahmet Havyalı, Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu, üyeler ve iş adamları katıldı. Olağan genel kurulda 2013 yılı faaliyet raporları, bilanço ve gelir tabloları ile YMM denetim raporu okunarak görüşülüp onayladı.


Teknopark inşaatı inclemesinde ve genel kurulda konuşan Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, yaklaşık 4 bin 500 m2 kapalı alana sahip, 40 firmayı barındıracak Samsun Teknopark’ın inşaatında sona gelindiğini söyledi.Yazıcı, "Samsun’da özellikle ilerici teknoloji Ar-Ge alanında gelişmiş olan firmaları buraya çekmeye çalışıyoruz. Üniversitenin binden fazla Ar-Ge personeli ile birlikte sanayiyle beraber çalışarak, sanayinin iyi bir aşamaya gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Samsun Teknopark bittikten sonra üniversite-sanayi işbirliği bir üst kademeye çıkacaktır.” dedi.


Teknopark Olağan Genel Kurulunda kısa bir konuşma yapan Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, “Az önce inşaatını gezdiğimiz bina çok güzel olmuş. İnşallah bu güzel binayla çok güzel işler yapacağız.” dedi. Genel kurula katılan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da "Üniversitemiz olarak stratejik planlarımıza koyduğumu birçok projeyi Allah’a şükür tamamladık. Görüyorum ki inşallah çok yakında teknopark da açılacak. Benim aldığım bilgiler teknoparkın içliklerinin neredeyse tamamen dolduğu yöndedir. Henüz açılmadan dolan bir teknopark başarıdır. Bu noktada tüm ortaklara başarılar diliyorum." diye konuştu.


 

Bugün


Geri Dön